RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ingen Mojo for Marianne

Sist oppdatert:
Får ikke kjempe om millionpott.

Marianne Skarpnord var en av 12 kvinnelige golfspillere som kjempet om den siste plassen i den lukrative turneringen The Mojo 6, som spilles på Jamaica i begynnelsen av mai.

Turneringen har én million dollar i premiepotten og bare 16 deltakere. 15 av deltakerne var plukket ut på bakgrunn av ranking og sponsorinvitasjoner, men den 16.-plassen skulle avgjøres med en avstemning på internett.

Den plassen stakk spanske Beatriz Recari (22) av med. Det betyr at det blir et aldri så lite ekstra norsk innslag i turneringen likevel. Recaris kjæreste og caddie er nemlig Andreas Thorp, broren til den norske golfproffen Marius Thorp.

Suzann er med
Marianne Skarpnord (24) lå på femteplass i avstemningen forrige uke, og ifølge rapportene var det svært jevnt. Men det holdt altså ikke for den norske jenta. Suzann Pettersen er kvalifisert til turneringen som nummer fire på verdensrankingen.

Skarpnord har likevel mye å se frem mot. Hun flyttet denne uken til Orlando, Florida, og har begynt forberedelsene til en tilværelse på LPGA-touren.

Neste helg debuterer hun under Kia Classic i California, der også Suzann Pettersen deltar.

En million dollar
Det er én million dollar i premiepotten på Jamaica og spilleformatet under The Mojo 6 er helt nytt. Første dag spiller hver spiller tre matchspill-kamper over seks hull, og samler opp poeng. Spillerne får ett poeng per hull som er vunnet og ett bonuspoeng for å vinne kampen. Delt hull gir et halvt poeng.

Velger sin motstander
De åtte spillerne som har høyest score etter første dag, går videre til finaledagen, der det spilles kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Og en liten tvist foran hver runde: Den høyest rankede spilleren velger selv hvem hun vil møte. Så om Suzann Pettersen er høyt rangert og synes at Paula Creamer ser ut til å slite, er beskjeden fra det norske esset til det amerikanske: - Nå skal jeg slå ut DEG!

Det ligger altså an til intense og muligens personlige oppgjør mellom verdens beste kvinnelige golfspillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere