RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innkasserte 72 millioner kroner

MEGAPOTT: Billy Horschel kunne juble for 72 millioner blanke kroner.
MEGAPOTT: Billy Horschel kunne juble for 72 millioner blanke kroner. Foto: Sam Greenwood (AFP / NTB scanpix)
Sjekk det dollargliset!

Billy Horschel innkasserte utrolige 72 millioner kroner etter helgens golfsuksess i PGA-tourens sesongavslutning.

Amerikaneren gikk søndag til topps både i tourfinalen i Atlanta og PGA-sluttspillet. Det sikret ham til sammen et pengedryss av de helt sjeldne. Hele 11,4 millioner dollar tikker inn på kontoen hans om kort tid.

Før sisterunden delte han førsteplassen med verdensener Rory McIlroy, men til slutt vant 27-åringen PGAs tourmesterskap med tre slags margin på nordiren og landsmannen Jim Furyk.

- Det er ikke til å tro. Jeg var klar over at formen var bra, og de siste ukene har jeg klart å vise at det også er tilfelle, sa Horschel.

Superform

Helgens triumf var hans annen turneringsseier på rad. For en uke siden gikk han til topps i Colorado. Horschel var også nær å vinne i Massachusetts i starten av måneden. Formen hans er upåklagelig god.

Likevel hadde mange regnet med at McIlroy skulle hale i land superpotten i Atlanta, men han rotet seg bort med en 71-runde da alt skulle avgjøres. Horschel holdt seg på sin side til 68 slag under avslutningsrunden.

I fjor var det svenske Henrik Stenson som triumferte i Atlanta. Den gang håvet han inn 68 millioner kroner.

Feil på feil

For McIlroy ble det kostbart å pådra seg en dobbeltbogey og hele tre bogeyer på rad. Verdenseneren klarte etter hvert en rekke på tre birdier, men da var skaden allerede skjedd og umulig å rette opp.

- Jeg gjorde feil som jeg vanligvis ikke gjør. Seieren glapp. Nå vil jeg ikke spille golf før Ryder Cup. Jeg trenger en uke fri for å koble av, sa McIlroy.

25-åringen har uansett hatt en eventyrlig sesong. I sommer vant han to majortitler på rad ved å gå til topps i British Open og PGA-mesterskapet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere