*Nettavisen* Sport.

Irritert på stjernene

Vijay Singh er den eneste topp-rankede spilleren som deltar i helgens første turnering på PGA-touren. Det får flere veteraner til å irritere seg.

Singh er den eneste blant de fem beste spillerne i verden som deltar i Mercedes Championship på Hawaii i helgen, turneringen som samler alle spillerne som vant på PGA-touren i 2005. Verken Tiger Woods, Phil Mickelson eller Retief Goosen stiller til start.

Tiger Woods har ikke tenkt å begynne sin sesong før 26. januar og Buick Invitational. Mark Calcavecchia og Fred Funk er to veteraner på PGA-touren, og begge synes det er dumt og rart at ingen av toppstjernene er med.

- Jeg sendte en tekstmelding til Tiger og skrev «ikke Hawaii på deg, mer penger på meg. Takk for at du ikke stiller opp». Det er bra for meg, men dumt for turneringen. Jeg skulle ønske de var her, og jeg synes de skulle ha vært det. De skulle vært nødt til å spille. Det er ingen maraton. Det er bare golf. Det er en turnering for mestere. Ta fri den neste måneden isteden, mener Mark Calcavecchia.

Fred Funk, som vant Players Championship i 2005, er også overrasket.

- Jeg forstår det ikke. Det er en premie for å ha spilt bra i fjor, sier han.

Stuart Appleby kan for øvrig bli den første til å vinne Mercedes Championship tre ganger på rad etter at Gene Littler gjorde det for tredje gang i 1957. Spanske Sergio Garcia og Carl Pettersson fra Sverige er de eneste europeerne som er med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.