Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på en plass i historiebøkene

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ernie Els kan komme i et meget celebert selskap om han klarer å vinne denne helgens Heineken Classic.

Turneringen begynner i Melbourne torsdag, og Els er regjerende mester. Han har faktisk vunnet turneringen de tre siste årene, og vinner han i år også, blir han bare den femte spilleren i historien til å vinne en og samme turnering fire år på rad.

- Dette er en av favoritt-ukene i kalenderen for meg. Forhåpentligvis kan jeg komme meg i sonen og vinne her igjen, sier han til BBC.

Det er ventet lave runder på Royal Melbourne, der hjemmespilleren Stuart Appleby sier at en 59-runde er fullt mulig. Og det på tross av at arrangøren har gjort noen små endringer med banen, for å gjøre den hakket vanskeligere.

Ernie Els gikk førsterunden sin i fjor på 60 slag.

- I fjor var jeg 12 under par etter 14 hull, og jeg fikk det magiske 59-tallet i hodet mitt. Selv om jeg misset en birdie-putt på det siste hullet, er det det nærmeste jeg har vært en perfekt runde noen gang, sier Els.

Bare fire golfspillere har klart å vinne fire turneringer på rad. Tiger Woods har gjort det i Buick Open mellom 2000 og 2003. Han er den eneste spilleren i moderne tid som har klart det. De andre tre er Tom Morris Jr, Walter Hagen og Gene Sarazen.

Nå kan Els altså bli neste.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!