Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fant dem på e-bay i morges

Suzann Pettersen avslører hemmeligheten bak sin suksess.

KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Suzann Pettersen er verdens nest beste kvinnelige golfspiller, og den høyest rangerte spilleren i Solheim Cup.

Og den norske 30-åringen vant sine to første kamper sammen med Sophie Gustafson og Anna Nordqvist fredag, til tross for at hun ikke spilte sin aller beste golf.

Og på lørdag ble det tap sammen med Caroline Hedwall, etter at Suzann ikke hadde fått det til å stemme på greenen.

Men på søndag vartet Suzann Pettersen med en superavslutning av de helt sjeldne. Hun lå under i sin singlematch mot Michelle Wie med tre hull igjen å spille, og med vissheten om at hun på fem forsøk aldri har vunnet en singlematch i Solheim Cup var det mye som talte mot europeisk seier.

Fant dem på E-bay
Men da dro Tutta for første gang denne uka tre birdier på rad. Og etter seiersseremonien avslørte hun hemmeligheten bak suksessen.

- Hvor fant du de tre birdiene, Suzann?

- Jeg fant dem på e-bay i morges!

På de siste tre hullene fungerte putteren til Suzann som den skulle, etter at det hadde vært mye hullkant ut tidligere i helgen.

På det 16. hullet satte Suzann en birdieputt fra sju meter for seier. På det 17. satte hun en tremetersputt for birdien hun trengte for å dele hullet med Michelle Wie. Og på det 18. satte hun birdien fra tre meter som sikret et livsviktig poeng for Europa.

Tutta forteller at hun synes det så stygt ut da det bare var tre matcher som fortsatt holdt på. Europa måtte nemlig snu alle tre matchene til sin fordel.

- Med en time igjen så det ut som om vi skulle tape, sier hun.

Har motbevist kritikerne
Europa har alltid slitt i singlematchene mot USA, og har heller ikke vunnet turneringen siden 2003. Enkelte kritiske røster har hevdet at det hele har vært for ujevnt i USAs favør, og at Europas lag også burde inkludere spillere fra resten av verden.

- Nå har vi motbevist dem. Vi kan vinne, og vi kan vinne singlematcher, sier Suzann Pettersen.

- Det her er helt sinnssykt, sier Suzann til Nettavisen, før hun og resten av de europeiske jentene gikk for å feire seieren til langt inn i de små timer.

- Nå blir det champagne og alt som er!

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her