RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Jentenes Tiger er sulten

Alles øyne er rettet mot Michelle Wie når hun i dag gjør sin debut som profesjonell golfspiller. Og hun gjør det mer sulten enn noen gang.

Tirsdag fylte hun 16 år, og allerede har hun sikret seg sponsorkontrakter verdt ti millioner dollar. Det er med andre ord ikke penger hun er på jakt etter i Women’s World Championship i California i helgen.

Det er seier.

Drivkraft, ikke press
- Jeg er veldig spent, og føler meg klar til å spille som profesjonell. Jeg synes ikke det er noe ekstra press, men snarere en ekstra drivkraft, sier hun ifølge BBC.

Skolejenta fra Hawaii ble proff i forrige uke, og foreløpig har hun ikke vunnet noe annet enn Women's Amateur Public Links Championship i 2003. Men i flere av turneringene hun har deltatt i, har hun vært nær å vinne. Spørsmålet er bare når hun går til topps for første gang som proff.

- Mitt umiddelbare fokus som profesjonell er å vinne flere turneringer, men PGA-touren er fortsatt drømmen min, sier hun.

Det er med andre ord gutta hun aller helst ønsker å slå. Hun tror det er fullt mulig å kvalifisere seg til touren i løpet av noen års tid. Wie har imidlertid fortsatt to år igjen på high school, og hun insisterer på at hun skal gå på Stanford University i California.

Neste sesong kommer hun antakelig til å spille seks turneringer på LPGA-touren, gjennom sponsorinvitasjoner, i tillegg til US og British Open. I tillegg blir det noen herreturneringer.

Solid
Wie har spilt i 24 LPGA-turneringer som amatør. Hun klarte cuten i de siste 16. Hun har aldri misset cuten i noen av de åtte major-turneringene hun har deltatt i, og hun ble nummer ni i Kraft Nabisco Championship allerede som 13-åring. I år ble hun nummer to i LPGA Championship og tre i British Open. Hun spilte i sju LPGA-turneringer, og ville ha spilt inn 640.870 dollar - godt nok til en 14. plass på pengelisten.

Fra og med i dag kan hun begynne å tjene penger på golfen sin også. Annika Sørenstam er regjerende mester i turneringen, men de fleste vil se ekstra nøye på det 16-årige supertalentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere