RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få tre norske på Europatouren

Sist oppdatert:
Øyvind Rojahn, Lars Petter Brovold og Jan Are Larsen. Alle er østfoldinger, og alle kan havne på Europatouren i golf til neste år.

Hele seks runder skal trioen igjennom, vel å merke hvis de klarer cuten. Det stiller 168 golfere til start, og bare 35 klarer å kvalifisere seg. Det er med andre ord et trangt nåløye den norske trioen skal igjennom.

Både Rojahn (bildet) og Larsen har vært på Europatouren tidligere, Rojahn på 90-tallet og Larsen så sent som i 2003. Da kvalifiserte han seg som amatør. Det samme kan Brovold gjøre nå.

Turneringen begynner i dag, går på San Roque Club i Sør-Spania. Rojahn og Brovold imponerte stort i forrige ukes før-kvalifisering. Rojahn vant like godt hele turneringen, mens Brovold ble nummer 12.

De som havner på topp 35 i hovedturneringen, får tildelt såkalt kategori 11 på touren. Det betyr at de får tilgang til de fleste turneringene, men det vil også avhenge av hvor godt de gjør det gjennom sesongen.

Spillere fra 36. plass til 75. plass (de øvrige som klarer cuten) blir tildelt kategori 14 på European Tour og kategori 8 på Challenge Tour. Det betyr at disse spillerne nærmest får fast plass på Challenge Tour, i tillegg får de tilbud om å delta på et knippe Europatour-turneringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere