Kan hun kopiere Sörenstam?

Foto: - (marianneskarpnord.com)

Målsettingen er klar før Marianne Skarpnord slår sitt første slag på LPGA-touren.

25.03.10 09:22

- Du er rookie, er du ikke? sa en annen kvinnelig golfspiller nedlatende til Marianne Skarpnord nylig.

Les saken: Forberedt på å bli psyket ut

Jo da, det er hun. Og ikke bare det, hun skal bli «Rookie of the year». Det er hvert fall målsettingen foran debutsesongen på LPGA-touren.

- Målet mitt er å få en turneringsseier og å bli Rookie of the year, sier 24-åringen fra Sarpsborg ubeskjedent til Nettavisen.

Klarer hun det er hun i svært eksklusivt selskap. Tidligere vinnere av den tittelen omfatter verdensener Lorena Ochoa, verdenstoer Jiyai Shin, verdensfemmer Yani Tseng, verdenssekser Cristie Kerr og tidligere verdensener Annika Sörenstam.

Det er med andre ord en utmerkelse som henger svært høyt.

Jakten på tittelen starter i dag i Carlsbad, California. Der arrangeres Kia Classic på La Costa Resort, med både verdensfirer Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord, enn så lenge nummer 102 på rankingen, på tee.

Utfordrer
Mens Suzann Pettersen er blant favorittene omtrent hver gang hun stiller opp, må Marianne Skarpnord finne seg i å være i utfordrerposisjon.

Men hun tar gjerne en seier med en gang.

- Jeg stiller opp for å vinne hver gang. Det er det jeg går for når jeg spiller turneringer, sier Skarpnord på telefon fra California, der hun akkurat har prøvespilt banen.

- Både fairwayer og greener er myke, og banen er litt lengre enn det vi er vant til fra Europa, forteller LPGA-debutanten.

Myke fairwayer kan være en ulempe i golf, fordi utslagene ikke ruller så langt som vanlig. Myke greener er derimot stort sett en fordel, fordi ballen ikke så lett ruller av når den først har landet der.

Mye penger i spill
Premiepengene i USA er i en annen liga enn det Skarpnord er vant til fra Europa. I Carlsbad er det over ti millioner kroner i premiepenger.

Til sammenligning er det 2,8 millioner i potten i europatourturneringen som spilles denne helgen.

I fjor ble Skarpnord nummer fire på pengelisten i Europa, med 1,6 millioner kroner innspilt etter blant annet to turneringsseirer, mens Suzann Pettersen ble nummer fem på LPGA-listen med over ti millioner kroner innspilt.

Pengene har ikke Skarpnord tenkt å ofre en tanke.

- Jeg skal bare spille mitt eget spill, ha det moro og ikke tenke på hvor jeg er.

Ny caddie
I turneringen stiller Skarpnord med ny caddie, svenske Andy Danewid. Tidligere i år brøt 24-åringen med kjæresten Petter Enger, som også var hennes caddie.

Les saken: - Tenker ikke lenger på bruddet

Skarpnord håper partnerskapet med Danewid kan bli fast.

- Vi skal prøve det i to uker, og fungerer det kommer det til å vare ut sesongen, sier Skarpnord.

Skarpnord slår ut torsdag kveld klokken ti norsk tid sammen med de to spanske jentene Tania Elosegui og Beatriz Recari.

Det var for øvrig Recari som stakk av med seieren i avstemningen om den 16. og siste plassen i turneringen The Mojo 6, der Marianne Skarpnord også var en av kandidatene.

Mer om det her: Ingen Mojo for Marianne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag