Kanonrunde av Bjørnstad

Foto: (foto: scanpix)

Henrik Bjørnstad gikk en strålende runde i Sony Open lørdag, og avanserte mange plasser opp på resultatlisten. Likevel er han ikke helt fornøyd.

15.01.06 12:03

Bjørnstads runde lørdag var av det imponerende slaget. Etter at han slo seg i vannet på det andre hullet, men likevel reddet seg i land med «bare» en bogey, begynte han storspillet. På hull seks chippet han seg like godt rett i hullet, og det satte i gang en svært god periode for Henrik.

- Jeg er godt fornøyd med runden etter en noe tung og treg start. Etter at jeg chippet rett i koppen på hull seks ble det mye bra spill resten av runden, sier Bjørnstad til TV 2 Nettavisen.

Lar seg ikke stresse
På de neste seks hullene satte han ytterligere tre birdies, og fra å ligge en over par etter fem hull, var han plutselig tre under. Det er en meget sterk prestasjon, særlig med tanke på at det er Henriks første opptreden i det gjeveste selskapet på PGA-touren. Og det er nok et bevis for at Henrik ikke lar seg stresse av dårlige slag, uflaks eller svake resultater. Han bare fortsetter å spille videre, og det fikk han betalt for.

Resten av runden fullførte han på sedvanlig stødig vis, og Bjørnstad ligger nå på par akkurat totalt. Lørdagens runde var hans første kompetitive under 70 slag i år. Målsetningen hans om å komme blant de 30 beste lever fortsatt i beste velgående.

- Fortsatt rusten
Likevel er ikke perfeksjonisten helt fornøyd:

- En dårlig sandwedge på hull 14 og bogey var litt unødvendig, påpeker han.

Henrik fikk også litt mer dreis over utslagene sine etter hvert på lørdagens runde, etter at han begynte upresist, og det lover godt for den avsluttende runden søndag.

Henrik var faktisk en hullkant unna å sette en eagle på det siste hullet lørdag. Etter en kanondrive slo han seg opp på greenen med det andre slaget, og putten var bittelitt for skeiv til å gå rett i hullet. Det ble isteden en tap-in birdie.

Strålende lederduo
Chad Campbell og David Toms deler ledelsen i Sony Open før søndagens avslutningsrunde. Begge har spilt strålende golf og ligger hele 14 slag under par etter tre runder. Lørdag gikk Campbell på 62 slag, mens Toms var helt nede i 61.

- Målet før turneringen var topp 30, og det er fortsatt veldig realistisk, sier Bjørnstad, som allerede har begynt å glede seg til sisterunden.

Bjørnstad ligger med par etter tre runder på en delt 43. plass i sin PGA-debut. Det er imidlertid bare to slag opp til en plassering blant de 30 beste - og fire slag opp til en topp 20-plassering.

Med en super avslutningsrunde søndag, er det meste mulig.

SLIK SPILTE HENRIK LØRDAG:

Hull 18 (par 5): BIRDIE
Kjempedrive av Henrik, som havner i roughen til høyre. Han har god mulighet til å nå greenen på to slag. Etter et nydelig andreslag havnet han på greenen, og hadde det ikke vært for en hullkant ut, ville han ha fått en eagle! Men det ble en tap in birdie uansett. Sterk avslutning av Henrik, som endte på 67 slag på den tredje runden.

Hull 17 (par 3): PAR
Utslaget treffer greenen, men han har en femmeters putt igjen. Toputter for par.

Hull 16 (par 4): PAR
Henrik treffer fairway på utslaget, og innspillet treffer greenen. Han har en vanskelig og lang birdieputt. Putten er god, men bittelitt for kort. Sikker par.

Hull 15 (par 4): PAR
Utslaget til høyre i semiroughen. Har 140 meter igjen til hullet omtrent. Treffer greenen på andreslaget, og har ti meter igjen. Toputter for par.

Hull 14 (par 4): BOGEY
Utslaget 280 meter i fairway, men innspillet havner til høyre for greenen. Chipper to meter for langt, og må ha to putter for å få ballen i hullet. Det blir en bogey på Henrik, dessverre. Synd, siden han ikke hadde mer enn litt over hundre meter igjen etter utslaget. Henrik er nå to under for dagen igjen.

Hull 13 (par 4): PAR
Utslag til venstre for fairway. Han har 190 meter igjen til hullet og ligger i roughen. Driven hans var på 270 meter. Innspillet treffer greenen, men et stykke til høyre. Har en 15 20-meters birdieputt, som man normalt sett ikke senker. Men han senker putt nummer to, og får par. Sterkt.

Hull 12 (par 4): BIRDIE!
Et kongebra utslag av Henrik, treffer fairway, og følger opp med å sette innspillet på greenen. Har tre meter igjen til hullet, og han senker putten. Strålende av Henrik. Han er nå tre under par på runden, og er tilbake på par totalt. Henrik har, før de beste spillerne etter runde to har begynt, nå seks slag opp til teten.

Hull 11 (par 3): PAR
Utslaget til 30 centimeter til høyre for greenen i rough. Har heldigvis mye green å jobbe med, og kommer seg til to meter fra hullet på chipen. Senker putten. Sterkt å redde par.

Hull 10 (par 4): BIRDIE!
Nok en lang drive, men nok en gang upresis. Havner ut til venstre i roughen. Nytt fantastisk andreslag til halvannen meter fra pinnen. Henrik senker birdieputten sikkert. Nå spiller han fantastisk - bortsett fra på utslagene sine. Han er nå to under par på runden.

Hull 9 (par 5): PAR
En dårlig drive langt ut til venstre i roughen, men med et godt andre slag kommer Henrik seg i bra posisjon til det tredje slaget. Innspillet til om lag to meter fra pinnen. Misser putten så vidt, men sikkert par. Til tross for nok et svakt utslag, kommer Henrik seg bra fram til greenen og snuser på enda en birdie.

Hull 8 (par 4): BIRDIE
Går nok en gang ut med treerspoon, og treffer fairway. Slår et nydelig innspill til en meter fra pinnen, og senker putten. Ny birdie! Henrik er nå en under par på runden. Hvilken helomvending etter den katastrofale starten på det andre hullet, da han slo i vannet.

Hull 7 (par 3): PAR
Bra slag fra tee. Havner seks meter til venstre for hullet. Toputter for en sikker par. Henriks putt var 15 centimeter for kort, men i linjen.

Hull 6 (par 4): BIRDIE
Flott drive i fairway - den første i dag. Treffer ikke greenen på innspillet, men ligger fint i roughgen på høyre side. Og så kommer rundens foreløpige høydepunkt fra Henrik: han chipper rett i koppen. En fantastisk birdie.

Hull 5 (par 4): PAR
Henrik går ut med et treerspoon, men treffer igjen roughen på høyre side. Slår imidlertid et glimrende 2. slag, og hadde en fem-meters putt for birdie. Traff ikke på den, men sikkert par.

Hull 4 (par 3): PAR
Slo utslaget til venstre for green og la seg i roughen. Chipper langt og får en 3,5 meter lang putt som han setter. Bjørnstad har dreisen på putteren i dag.

Hull 3 (par 4): PAR
Utslaget går til høyre i roughen. Andreslaget går i bunker til høyre for greenen. Får den opp til to meter unna hullet og setter den til par. Dette er en viktig putt for resten av dagen.

Hull 2 (par 4): BOGEY
Slår i vannet på utslaget og må droppe i roughen. Slår seg kort av greenen, men gjør en fin chip og kommer seg unna med en bogey.

Hull 1 (par 4):PAR
Henrik starter dagen med drive til høyre 1 m ut i roughen, men ligger helt greit. Han slår seg litt kort av greenen, men sikker par.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.