RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katastrofedag for Tutta

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen hadde en dårlig dag på golfbanen søndag med seks bogeyer og en firedobbel bogey i finalerunden i LPGA-sesongavslutningen.

West Palm Beach (NTB): Dermed endte «Tutta» på delt 7.-plass og avsluttet året uten en eneste turneringsseier på LPGA-touren. Hun vant riktig nok to turneringer på europatouren i år, men sesongen sett under ett var langt unna fjorårets store sesong, hvor hun vant fem turneringer inkludert en Major.

Massiv premiepott
Pettersen var best av alle på lørdagens runde, men søndag startet alle på null igjen. Det bekymret ikke den norske stjernen før finalerunden der åtte spillere kjempet om en seierssjekk på 1 million dollar.

– Jeg tror min beste golf denne uken fortsatt ligger foran meg, sa hun.

Så feil kan man ta. Hun var aldri i nærheten av spillet fra lørdag, da hun senket hele åtte birdies. 68-runden lørdag ble avløst av en 79-runde søndag.

Med en runde som lørdag ville hun vunnet turneringen. I stedet gikk seieren til sørkoreanske Shin Ji-yai, som brukte 70 slag (2 under par).

Bogey på bogey
Pettersen åpnet med bogey på de to første hullene. Det ble par på hull tre, men nye bogeys fulgte på de to neste. Det hjalp lite at den første birdien kom på det sjette hullet, for etter sju hull var hun tilbake på fire over par.

Hun fikk en ny birdie på 9. hull, men en ny bogey på det 12. hullet førte henne tilbake til fire over par. Det hjalp lite med tre påfølgende par.

Frustrasjonen nådde toppen da Tutta måtte bruke hele åtte slag på det 16. hullet (par 4). Hun slo i vannet to ganger og måtte droppe. Med birdie på det 17. hullet og par på hull 18 endte hun opp med en runde sju slag over par. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere