RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerr til topps etter omspill

(foto: scanpix)
Vind, kulde, regn og et langt omspill gjorde siste dag av Takefuji Classic til en prøvelse. Christie Kerr mestret forholdene best.

Etter å ha rotet bort en ledelse på fire slag på de seks siste hullene, kom Christie Kerr sterkt tilbake i det dramatiske omspillet. Hele sju hull måtte hun spille mot sør-koreanske Seol-An Jeon før hun kunne løfte trofeet.

Unge og urutinerte Jeon imponerte alle, da hun mestret presset det var å gå omspill mot den langt mer rutinerte Kerr. Til slutt var det likevel amerikaneren som trakk det lengste strået.

- Med unntak av siste omspillshull, synes jeg hun spilte bedre enn meg, innrømmet Kerr etter at dramaet var over.

Seieren var hennes andre siden hun startet på LPGA-toruren i 1997, og den første på to år.

- Det var omtrent som å spille matchspill. Jeg har heldigvis en del rutine i matchspill fra Solheim Cup, sa Kerr til AP.

Kerr senket en enkel meterput på det siste omspillhullet, etter at Jeon havnet i trøbbel på par 4-hullet.

Urutinerte Jeon var sikker på at Kerr hadde vunnet etter de ordinære 18 hullene, og var tilfreds med å ha innkassert en 2. plass.

- Akkurat da var jeg fornøyd med å ha blitt nummer to. Men så sa caddien hennes "Nå er det omspill", sa en strålende Jeon etter styrkeprøven.

- Wow! Jeg hadde det kjempeartig der ute. Jeg lærte mye av Christie. Jeg har sett henne på TV, og nå spilte jeg mot henne. Det er kjempestort, så jeg er virkelig fornøyd.

Kerr hadde bogey på fire av de siste seks hullene. Dermed endte hun dagen én over, og kom likt med Jeon på sju under totalt. I de seks første omspillshullene klarte begge par, før Jeon fikk en bogey på det sjuende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere