*Nettavisen* Sport.

Kim til topps på PGA-touren

Foto: (Foto: Scanpix)

Anthony Kim har skrevet seg inn i golfbøkene.

05.05.08 08:53

22-åringen gikk til topps i helgens Wachovia Championship på PGA-touren med en vinnermargin på fem slag. Han ble samtidig den yngste vinneren på touren på over seks år, og den yngste vinneren gjennom turneringens seks år lange historie.

Kim, som begynte sisterunden med en ledelse på fire slag, var aldri truet – særlig ikke etter at han noterte seg for ytterligere fire birdies på rundens ni første hull.

Lever drømmen
- Dette har vært en av drømmene mine lenge. Nå lever jeg den, strålte Kim etter turneringen, ifølge Reuters.

Ben Curtis ble nummer to etter søndagens beste runde på 65 slag.

Kims 16 under par totalt er for øvrig turneringsrekord. Seieren var verdt 1.152.000 dollar, og Kim klatret med det opp til sjetteplass på pengelisten.

Den forrige spilleren som vant i en yngre alder enn Kim, var Sergio Garcia. Garcia vant fire ganger på PGA-touren før han fylte 22 år. Kim er nå 22 år og ti måneder.

Den beste følelsen
- Akkurat nå føler jeg meg litt nummen, men å gå det 18. hullet, er den beste følelsen jeg noen gang har hatt. Jeg kommer aldri til å glemme det, jublet Kim etterpå.

Nå regner han med at livet forandrer seg.

- Det har gått opp for meg hva jeg har gjort, alt arbeidet som endelig gir resultater. Jeg vil gjerne fortsette å jobbe og se hvor god jeg virkelig kan bli, sa han.

Creamer - igjen
På damenes tour ble det en ny seier til Paula Creamer, etter at hun slo Juli Inkster i omspill i SemGroup Championship søndag kveld. Det var en deilig revansj for Creamer, som tapte i omspill mot Annika Sörenstam sist helg.

Seieren, som var Creamers sjette på LPGA-touren, var verdt 270.000 dollar. Det var hennes andre seier i år. Verdensener Lorena Ochoa, som hadde vunnet fire turneringer på rad før helgens turnering, ble til slutt nummer fem.

Suzann Pettersen deltok ikke.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.