Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om 63 millioner

Suzann Pettersen skaffer seg feriepenger på annet vis enn vanlig folk.

Mens nordmenn flest tar ferie omtrent nå og i fire-fem uker framover, er det i slutten av juni og i juli at Suzann Pettersen må jobbe som hardest – og har mulighet til å tjene mest.

På en drøy måned spiller den kvinnelige golfeliten nemlig årets fire største turneringer målt i premiepenger.

- Dersom du vinner de neste tre turneringene kan du sannsynligvis ta fri resten av året og likevel toppe pengelisten, sier Suzann Pettersen.

Kommende helg er det Wegmans LPGA Championship, så følger US Womens Open, Evian Masters og British Open i løpet av juli.

63 millioner kroner
Til sammen er det 11,5 millioner dollar – 63 millioner kroner – i potten. Det er rundt en fjerdedel av de totale prispengene på LPGA Touren i år.

I dag begynner Wegmans LPGA Championship på Locust Hill Country Club i New York, med ganske nøyaktig to millioner kroner til vinneren.

Selv om Suzann Pettersen vant Sybase Match Play Championship for en måned siden, og vant LPGA Championship i 2007, er ikke den norske jenta den aller heteste favoritten i år. Det er nemlig verdensener Yani Tseng (22) fra Taiwan.

Tseng går for rekord
Tseng har vunnet to turneringer i år, og satser på å bli den yngste i verden som når fire Major-seirer i karrieren. Den rekorden har foreløpig sørkoreanske Se Ri Pak som vant sin fjerde Major i en alder av 24 år. Tseng har altså et par år på seg.

Suzann Pettersen har spilt inn 586.000 dollar så langt i år, men er altså klar til å hente inn en fet feriepengesjekk i løpet av sommerukene.

Suzann slår ut kvart over tre norsk tid torsdag ettermiddag sammen med tyske Sandra Gal og den amerikanske publikumsfavoritten Paula Creamer.

Du kan følge utviklingen i turneringen her, eller følge sendingene på Viasat Golf.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken