Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om finaleplass

Henrik Bjørnstad må bli blant de ti beste i neste turnering for å få spille finalen.

Det er kun de 60 beste på pengelisten i Nationwide Tour (ekstern lenke) som får plass i sesongfinalen, som spilles på Barona Creek Golf Club i Lakeside, California, i starten av november.

Må spille kvalifisering
Henrik Bjørnstad ligger på 75. plass. Han har spilt inn 79.340 dollar denne sesongen, en sesong som har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane for den talentfulle drøbakgutten.

De 25 beste på pengelisten får automatisk plass på neste års PGA-tour. Den muligheten har ikke lenger Bjørnstad - hans eneste vei til PGA-touren går nå via kvalifisering.

Og hvor han havner på pengelisten avgjør hvor mange kvalifiseringsrunder han må gjennom.

- Kommer jeg blant de ti beste nå, er jeg med i finaleturneringen. Det er målet. Da slipper jeg å spille det første steget i kvalifiseringen, og det hadde vært fint med litt fri før steg to, sier Bjørnstad til Nettavisen.

- Hva tror du om sjansene?

- De føler jeg er gode. Jeg liker banen denne uka og spillet er som det skal være, så jeg stiller godt forberedt.

Har klart det før
Det optimale for Henrik Bjørnstad vil være å ende blant de ti beste i Miccosukee Championship i Miami og deretter ta plass blant de 40 beste på pengelisten gjennom en god sesongfinale.

Da kommer han rett inn i finalekvalifiseringen. Der får de 25 beste spillerne rett til å spille på PGA-touren i 2008.

Lykkes ikke dette må 28-åringen gjennom tre kvalifiseringsrunder før han eventuelt får det PGA-kortet han ønsker seg. Det er vanskelig, men ikke umulig. Han har tross alt gjort det før.

Miccosukee Championship i Miami starter torsdag.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året