Knallstart av Bjørnstad

Foto: (foto: scanpix)

Henrik Bjørnstad debuterte torsdag som første nordmann på PGA-touren i golf. Og han gjorde det med bravur.

13.01.06 08:03

Sony Open på Hawaii er Bjørnstads første møte med kremen av verdens beste golfspillere, og nordmannen fikk en bra start. Han gikk sine første 18 hull på PGA-touren på par. Når alle er i hus, er det godt nok til en delt 33. plass. Det er for eksempel likt med Stuart Appleby, australieren som vant Mercedes Championship forrige helg.

- Jeg er meget godt fornøyd med runden, og glad jeg er ferdig med debuten. Jeg har bevist for meg selv at jeg hører hjemme på dette nivået, og det gir stor trygghet foran de neste dagene, sier Henrik Bjørnstad til TV 2 Nettavisen.

- Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, legger han til.

Hullkant og ut
Henrik gikk fryktløs til arbeid. På front nine gikk han to under par, og selv om han pådro seg en bogey på hull 13 og 17, spilte han resten av hullene svært solid. Bogeyen på hull 17 var også en hullkant og ut.

Rory Sabbatini satte standarden med en gnistrende 65-runde, fem under par, og Henrik ligger fem slag bak. I fjor gikk cuten i turneringen på tre over par, og hvis det skal være en pekepinn på hvordan det blir i år, har Bjørnstad skaffet seg et utmerket utgangspunkt til resten av turneringen.

Henrik slet litt fra tee torsdag. Mange av utslagene havnet ut i roughen og til høyre, og hadde det ikke vært for mange gode redningsslag fra tjukt gress, kunne den første runden på PGA-touren ha blitt en tøff opplevelse for nordmannen.

Banen de spiller på, Waialae Country Club, er vanskelig og utfordrende, og det blir sjelden de vanvittige scorene. Det sier også litt om Henriks prestasjon. Spillere som Todd Hamilton (sju over par), Sean O'Hair (fem over par) og Kenny Perry (fem over par) slet voldsomt på første dag.

Håpløst for Wie
Verken Tiger Woods eller Phil Mickelson deltar i Sony Open.

Det gjør derimot Michelle Wie, som for fjerde gang forsøker å klare cuten i en herreturnering. Det blir imidlertid med forsøket også denne gang, etter at hun gikk en håpløst svak første runde. På de første ni hullene hadde hun hele tre dobbelt bogeys, og det ble ikke bedre av at hun spedde på med fire bogeys heller. Bare en fattig birdie ble det på den 16 år gamle jenta. Med mindre hun skulle stå for en mirakuløs runde fredag, er det over og ut for denne gang for supertalentet fra Hawaii. Hun ligger faktisk helt sist etter første runde.

Leder: Rory Sabbatini -5 (65 slag)
Henrik Bjørnstad: par (delt 33. plass)
Michelle Wie: +9

SLIK SPILTE HENRIK:

Hull 18 (par 5): PAR
Henrik hadde en lang og god drive, men havnet i roughen igjen. På 2. slaget slo han seg 15 meter kort av bunker, men fortsatt i roughen. Han ble liggende tjukt, og chipet langt forbi pinnen. Toputtet for par.

Hull 17 (par 3): BOGEY
Henrik gikk litt langt på utslaget, og havnet i roughen. Chipen inn var litt for kort, og han hadde halvannet meter igjen til hullet. Hullkant og ut på Henrik. Dessverre.

Hull 16 (par 4): PAR
Bruker wood fra tee, og får til et supert utslag i fairway. Plukker opp en wedge fra bagen, og setter innspillet fem meter kort av pinnen. Toputt og par igjen.

Hull 15 (par 4): PAR
Henrik går ut med jern fra tee, og finner igjen roughen på høyre side på hullet, som er dog leg venstre. Slår 2. slaget tre meter kort av greenen inn i sterk motvind. Chip og en putt. Nok en par på Henrik.

Hull 14 (par 4: PAR
Bra utslag av Henrik, som endelig fant fairway igjen. Innspillet traff nok en gang greenen, men han hadde for langt fram til hullet til å klare en birdie. Toputt for par.

Hull 13 (par 4): BOGEY
Så kom den første bogeyen på PGA-touren for Henrik. Utslaget havnet i fairway-bunkeren, og ballen la seg også forkjært. Hadde ingen mulighet til å nå greenen på to. Chippet til tre meter fra pinnen, men toputtet. Dessverre.

Hull 12 (par 4): PAR
På tross av nok et utslag ut til høyre, klarer Bjørnstad å hente seg inn til par. Hadde en putt på 17 meter for birdie, men sikret par. Henrik har truffet 10 av 12 greener til nå.

Hull 11 (par 3): PAR
Ny par på Henrik. Redder seg inn etter at han havnet i bunkeren på utslaget. La bunkerslaget en meter fra pinnen. Sterkt å redde par derfra.

Hull 10 (par 4): PAR
Et bra utslag fra Henrik på det korteste par 4-hullet på banen. Hadde kort avstand inn, og slår seg sikkert på greenen. Toputt for par.

Hull 9 (par 5): BIRDIE
Henrik har fått en drømmestart, etter at han fikk nok en birdie. Tredjeslaget var av det fantastiske slaget, og holdt på å gå i koppen. Enkel birdie. Henrik runder på to under par.

Hull 8 (par 4): PAR
Henrik sliter litt med utslagene i dag. Havnet nok en gang i roughen, men viste igjen at han er god fra tjukt gress. La innslaget på greenen, og toputtet for par.

Hull 7 (par 3): PAR
Et greit utslag, som landet om lag seks meter fra hullet. Reddet par.

Hull 6 (par 4): PAR
Henrik har misset noen fairwayer, men henter seg mesterlig inn på innspill og rundt greenen. Spiller solid.

Hull 5 (par 4): PAR

Hull 4 (par 3): PAR
Dagens første par 3-hull. Greentreff, men lang birdie-putt. Sikker par.

Hull 3 (par 4): BIRDIE
Utslag i roughen til høyre, men slår et fantastisk andreslag til to neter fra pinnen. Flott putt midt i koppen. Bjørnstads første PGA-birdie.

Hull 2 (par 4): PAR
Henrik drivet i bunker på høyre side. Slår et fantastisk bunkerslag inn på greenen. Har åtte meter for birdie som nesten går i. Par igjen.

Hull 1 (par 4):PAR
Driven på 342 yards havnet midt i fairway. Bjørnstad misser birdie-putten, med drar i land en par på første hull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.