*Nettavisen* Sport.

Knallstart for Tutta i British Open

HENGER MED: Golfess Suzann Pettersen. Foto: Scott Heppell (Ap / NTB scanpix)

Henge bra med i majorturneringen.

Fire slag under par på de ni siste hullene sørget for at Suzann Pettersen er blant de heteste favorittene etter første runde av majorturneringen British Open i golf.

Det norske golfesset startet imponerende med birdie allerede på første hull. Med en knyttneve og et høyt «yes!», var det tydelig at det var akkurat den starten hun trengte.

Med sterk sidevind på de første hullene fikk hun det likevel tøft, og da hun 34-åringen var halvveis etter ni hull, lå hun beskjedent plassert med par totalt.

Birdier på hull 10, 13, 16 og 17 sørget imidlertid for at hun er helt i tetsjiktet etter første dag. Spesielt den lange putten på hull 16 var hun tydelig svært fornøyd med.

- Jeg har trent på putting en stund, så det var greit at den rullet inn, sier hun med et smil til NTB.

Tøffe hull
- Hvordan vil du oppsummere runden?

- Jeg følte jeg spilte ganske bra. Det er noen tøffe hull på rad i starten. Hvis jeg skal si noe som ikke var så bra, er det vel at jeg ikke fikk birdie på noen av de tre første par 5-hullene, sier Pettersen til NTB.

- Det er alltid lov å sette fingeren på noe, men totalt var det veldig bra, legger hun til.

Banen i Skottland viste seg torsdag fra en gjestmild side. Med solskinn og relativt lite vind var det flere som leverte gode runder. Blant dem var verdenstoeren Lydia Ko (18) som ligger på delt annenplass seks slag under par. Pettersen vil likevel ikke si noe om hvem som er den største utfordreren.

- Vi er så langt fra å avslutte turneringen og det er 54 hull igjen. I dag viser jeg at hvis man spiller stødig får man mange muligheter til å gjøre birdie, sier hun.

Tidlig opp
Fra hun var ferdigspilt torsdag var det kun tolv timer hun skulle ut på banen igjen. Fredag slår hun ut allerede 06.50 lokal tid.

- Det blir en kjapp matbit og en tidlig kveld. Jeg skal vel opp i firedraget, men det skal visstnok være en god side av trekningen, hevder Pettersen som viser til værmeldingene.

Fredag skal det ifølge meteorologene blir fint vær på formiddagen før vinden og regnet tiltar.

- Det er en tøff og spennende bane. Er man tålmodig og god til kalkulere vinden kan man gå på lave score, konkluderer hun.

Én miss for Skarpnord
Også Marianne Skarpnord spilte en bra åpningsrunde. Etter 15 hull lå den norske 29-åringen helt oppe blant de 15 beste med tre under par, men en trippelbogey på hull 16 ødela dessverre mye.

- Jeg slo førsteslaget ut i dritten (roughen), men ballen lå ganske bra likevel. Jeg måtte slå den 10 meter inn på greenen for å ikke havne i vannet. Dessverre slo jeg bare 8-9 meter inn, og dermed trillet den ut. Deretter ble det en chip og tre putter. Jeg tok like greit alt på samme hull, sa hun til NTB.

På hull 17 slo hun tilbake med en birdie og endte ett slag under par for dagen.

- Da jeg sto på hull 17 tenkte jeg at jeg skulle slå så langt jeg klarer, for da var jeg forbanna.

Ett slag under par holder til delt 36.-plass. Muligheten for å klatre på resultatlisten er definitivt til stede.

- Jeg må bare være tålmodig, for det er ikke så langt opp, avslutter hun.

Kim Hyo-joo leder turneringen med en runde på 65 slag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.