RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Knust av 16-åring

Sist oppdatert:
Med pappa som caddie satte Lexi Thompson (16) Suzann Pettersen og resten av verdenseliten i skammekroken.

Det var turneringen da USAs og Europas beste golfere skulle spille på seg selvtillit for den prestisjetunge duellen kontinentene imellom Solheim Cup.

I stedet stakk en amerikansk 16-åring av med all oppmerksomheten under Navistar LPGA Classic i Alabama.

Mens Suzann Pettersen gjorde en runde på et slag over par, og endte på en respektabel, men ikke imponerende 25. plass med tre slag under par totalt, lekte Lexi Thompson (16) seg til utklasningseier. Hun var til slutt fem slag foran nummer to, Tiffany Joh.

For det kunne Thompson innkassere nesten 200.000 dollar, eller rundt 1,1 millioner kroner. Samtidig ble hun historisk som den yngste vinneren på LPGA-touren noensinne.

Thompson er fortsatt ikke ferdig med high school, og skal etter planen fullføre skolegangen i kombinasjon med å være golfspiller på aller høyeste nivå.

Thompson ble profesjonell golfspiller allerede som 15-åring, og er en del av en svært golfinteressert familie. En av brødrene, Nicholas Thompson spiller på PGA Touren, mens den andre broren Curtis spiller collagegolf.

Hva er vel mer naturlig da for 16 år gamle Lexi en å ha sin egen far, Scott, som caddie?

Allerede i sin første turnering på LPGA-touren i månedsskiftet mai april markerte Thompson seg. Hun var i delt ledelse etter tre runder, men kollapset på sisterunden og endte til slutt på en delt 19. plass. Siden er det blitt fire missede cutter og to plasseringer blant de 40 beste.

Før nå.

Suzann Pettersen var en av åtte spillere fra Europas Solheim Cup-lag spilte turneringen i Alabama. De drar rett etter turneringen med et chartret fly til Dublin for å forberede seg til neste helgs Solheim Cup på Killeen Castle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere