RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

Knuste alle i Irland

47 dager før årets Solheim Cup skal spilles på eksakt samme bane, knuste Suzann Pettersen konkurrentene i Irish Open.

Oslo (ANB): Tutta satte banerekord på Killeen Castle med 63 slag lørdag, og ledet turneringen foran avslutningsrunden sammen med nederlandske Dewi Claire Schreefel.

Søndag ble det samtidig rimelig fort klart seierskampen ikke kom til å stå mellom de to. Schreefel fikk tidlig trøbbel, og leverte en meget svak runde.

Langt bedre gikk det for Tutta, som beviste at Europa-kaptein Alison Nicholas først som sist kan gjøre klar en Solheim-billett med påskriften «Pettersen».

Sterk runde
Den norske golfproffen åpnet sisterunden i Dublin med en birdie – og plusset på med ytterligere tre i løpet av de første ni hullene.

På den siste halve runden kom det ytterligere fire birdies – hvilket de argeste rivalene i kampen om seieren ikke var i nærheten av å kunne svare på.

Tutta avsluttet turneringen med 64 slag – ett slag dårligere enn den ferske banerekorden fra lørdagens runde. Nest beste jente var tre slag svakere.

Vel tilbake i klubbhuset kunne Tutta strekke hendene i været – og innkassere sin andre seier i Irish Open på fire år. Også i 2008 gikk 30-åringen helt til topps på Killeen Castle.

Seier nummer to
Seieren var for øvrig Tuttas andre i 2011. Den første kom i Match Play Championship i New Jersey i mai.

Spanske Azahara Munoz Guijarro ble nummer to i Irish Open, men var slått med hele seks slag av Tutta. Det er utklassing.

Engelske Melissa Reid og amerikanske Alison Walshe delte tredjeplassen – ytterligere ett slag lenger bak.

23. september starter Solheim Cup – årets store golfduell mellom Europas og USAs beste kvinnelige golfspillere – på Kileen Castle. Der er Suzann Pettersen garantert med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere