RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste Tiger med 15 slag

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
I februar tapte Stephen Ames med rekordsifre mot Tiger Woods i match play. I helgen fikk canadieren hevn i Players Championship.

Trinidad-fødte Ames vant turneringen med hele seks slags margin, etter at han gikk en glimrende 67-runde søndag kveld. Totalt endte han 14 under par. Det var seks slag bedre enn Retief Goosen, som avsluttet med en 69-runde. Sørafrikaneren var i sin tur to slag bedre enn Pat Perez, Jim Furyk, Camilo Villegas og svenske Henrik Stenson.

Veldig moro
Seiersmarginen var den nest høyeste i turneringens historie. Steve Elkington vant med sju slag i 1997. Tiger Woods endte hele 15 slag etter Ames. Litt av en hevn for mannen som ble knust 9&8 i match play av Tiger Woods i februar.

- Det føltes nesten som en tur i parken, med måten jeg traff ballen på. Det var veldig moro, sa han.

Ames begynte dagen med en ett slags ledelse på Vijay Singh og Sergio Garcia, men ingen av dem var noen gang i nærheten av ledelsen på avslutningsrunden. Det var faktisk bare Ames, Goosen og Brad Faxon (69) som kom seg under 70 slag på den særdeles vindfulle siste dagen. Gjennomsnittsscoren søndag var 75,4.

Hefitg sjekk
Ames har nå fått en fem års forlengelse av PGA-kortet, en plass i de tre neste Masters- og Open Championships-turneringene, samtidig som han automatisk får delta i årets US Open og PGA Championship. I tillegg en prissjekk på 1.440.000 dollar.

- Jeg kan slappe litt mer av nå, og ikke bekymre meg så mye for å komme med i major-turneringene. Det er en fantastisk følelse, la han til.

Ames var ranket som nummer 64 i verden før helgens turnering. Han vil garantert klatre voldsomt etter helgens triumf.

Tiger Woods endte på 22. plass.

- Dette var antakelig en av mine bedre turneringer når det gjelder driving, men jeg traff ikke med jernene, og puttet enda verre, sa Woods til pressen etter runden. Verdenseneren vurderte underveis å trekke seg på grunn av sin syke far.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere