Kofstads usikre tour-hverdag

Den norske golferen Espen Kofstad (27) vet verken hvor eller når neste turnering skal spilles.

Den norske golferen Espen Kofstad (27) vet verken hvor eller når neste turnering skal spilles. Foto: Tim Ireland (Pa Photos)

Den norske golferen Espen Kofstad (27) vet verken hvor eller når neste turnering skal spilles.

Comebacket på europatouren byr på mye uforutsigbarhet.

For øyeblikket er Kofstad på plass i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Der skal det spilles europatour-turnering til helgen, men foreløpig ser den ut til å gå uten nordmannen. Som nummer tolv på ventelisten, er det lite som tyder på at det blir endring på det.

Neste mulighet kommer neste uke i nabolandet Qatar. Der er sjansen større for norsk deltakelse, men noe sikkert svar får han ikke før torsdag.

– Turneringen starter torsdag, så jeg kan få vite det da. Jeg må følge med på påmeldingslisten, sier Kofstad til NTB.

Etter det følger turneringer i Malaysia, Thailand og India. For Kofstad er turneringen i Thailand (12.-15. februar) den mest aktuelle, men i et lite startfelt er sjansene små også der.

Sør-Afrika

Dermed kan det bli godt over en måned uten turneringsspill for 27-åringen. Neste oppgave for Kofstad blir etter alt å dømme i februar og mars hvor det spilles tre turneringer i Sør-Afrika.

– Det er sånn det er. Sesongen starter med store turneringer og store premier. Da vil de gode spille. I april og mai blir det mer stabilt og lettere å planlegge.

– Er det en stor utfordring at det er så uforutsigbart?

– Det er vanskelig å vite hvor man skal være og hvor det er lurt å være. Jeg kunne vært i Norge, men heldigvis ble det planlagt treningsleir i Abu Dhabi med Team Norway. Herfra kan jeg komme meg til sentrale steder.

– Så du må være klar for å reise?

– Ja. Nå er vi i Midtøsten med to turneringer til. Vi får se hva det blir til.

Godt forberedt

Til tross for at stien tråkkes opp mens den går, nyter Losby-golferen å være tilbake på europatouren.

– Det er veldig gøy. Det er der jeg vil være. Jeg gleder meg skikkelig til å slå fra meg. Jeg trodde ikke jeg skulle få spille kvalifisering, så det er helt rått å være her i år.

Comebacket etter skadeproblemene har startet med 14.- og 90.-plass.

– Jeg føler at spillet er der. Det er deilig. Jeg har forberedt meg bra på det som kommer, sier Kofstad.

Plagene i ryggen er i ferd med å forsvinne. Alt er fremdeles ikke som det skal være for golferen, men det nærmer seg dag for dag.

– Jeg er ikke helt tilbake der jeg vil, men det var ikke planen heller. Jeg har begynt å spille mye tidligere enn jeg først hadde planlagt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.