*Nettavisen* Sport.

Konkurransetrening for Brovold

Lars Petter Brovold imponerte alle ved å bli nummer 24 i South African Airways Open sist helg. Denne uka gjør han et nytt forsøk. Men ikke på europatouren.

Nordmannen, som kvalifiserte seg til Europatouren som amatør i høst, lå helt i toppen etter to runder av sist helgs turnering, og endte til slutt på en råsterk 24. plass. Og det bare i sin andre turnering Han står på venteliste til å få bli med i storturneringen i Singapore denne helgen, men dit reiser ikke Brovold med tanke på kanskje å få spille. Det for mye tid og koster for mye krefter.

Automatisk kvalifisert
Han deltar heller i en turnering på Sunshine-touren i Sør-Afrika, som er en meget bra tour.

- Det fine med plasseringen sist helg, er at han ble kvalifisert automatisk til Sunshine-touren, siden han klarte cuten, sier landslagstrener Pär Sundberg til TV 2 Nettavisen.

Den svenske landslagssjefen hadde ikke regnet med at Brovold skulle gjøre det så bra i årets første turnering.

- Nei, men han hadde jo forberedt seg bra. Det overraskende var at han gjorde det så godt med så lite turneringsspill i seg, sier Sundberg videre.

To turneringer på rad
Brovold skal de neste to ukene spille på Sunshine-touren, der han skal bryne seg mot de beste sør-afrikanske spillerne. Sør-Afrika har mange lovende spillere på nettopp denne touren, noe sist helgs turnering på Europa-touren med all tydelighet viste.

Deretter blir det muligens en åpning for Brovold på Europa-touren igjen – på New Zealand.

Pengemessig er ikke Sunshine-touren noe i nærheten av Europa-touren, men det er konkurransetreningen som er det vesentligste for nordmannen.

- Han får veldig bra motstand, sier Sundberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.