Gå til sidens hovedinnhold

- Kvinnene ødelegger for mennene

Golf-legenden Greg Norman er ikke særlig begeistret for at kvinnene i stadig større grad deltar på herretouren. – Det er blitt skadelig for sporten, sier han.

«The Great White Shark», som han blir kalt, tror kvinnenes inntog på herretouren bare er et PR-jippo. Nå vil han endre på reglene og forhindre turneringer som er åpne for begge kjønn.

Trakk seg
Da Annika Sørenstam i fjor deltok i Colonial Open sammen med herrene, fikk hun hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg. Mange mislikte det. Vijay Singh trakk seg blant annet fra turneringen.

I år er det 14 år gamle Michelle Wie som skaper de store overskriftene, selv om hun også spilte sammen med herrene i fjor. Laura Davies skal gjøre sin debut med herrene i ANZ Championship som begynner på torsdag i neste uke.

Trenden er uansett tydelig. Stadig flere kvinner vil prøve seg i konkurranse med mennene.

- Bør få være i fred
- Jeg synes ikke at det bør få skje. La kvinner spille på sin tour, og la mennene være i fred. Alt begynte med Annika Sørenstam og hennes markedsføring av seg selv. Nå har det gått så langt at det er blitt skadelig for sporten, sier Greg Norman til AP.

Han synes resultatene taler for seg.

- De har mislyktes hver gang, og det er ikke bra, sier han videre.

Hva synes du? Bør kvinner få spille på herretouren? Skriv inn din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!