RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larsen gir faen

Sist oppdatert:
Jan-Are Larsen håper at å gi faen kanskje kan gjøre at han kommer blant de 30 beste i kvaliken til neste års Europatour.

Onsdag gikk nordmannen to over par, og han har seks slag opp til 30. plassen.

- Det er bare å gå ut og gi litt f... og gå for hvert eneste flagg. Enten blir det veldig lavt eller veldig høyt, sier han til
golferen.no. Trolig er han nødt til å gå en 66- eller 65-runde torsdag for å komme blant de 30 beste. Så langt er to 70-runder han beste prestasjon.

Liker ikke det han driver med
Larsen har begynt å forberede seg på et nytt år på Challenge-touren.

- Det er jo ikke der jeg vil være, men slik blir det. Jeg er skuffet over sesongavslutningen på Challenge-touren og det jeg driver med her nede, sier han.

Men noen Europatour-turneringer blir det nok likevel. Larsen hadde allerede før kvaliken en kategori på neste års Europatour, og alle som kom seg videre til de to siste finalerundene av kvalifiseringen i Spania, er også sikret spill på det høyeste nivået. Larsen vil dog trolig sitte igjen med en kategori av den dårligere sorten hvis han ikke blir blant de 30 beste.

- Det betyr at han får spille noen turneringer. Jeg tipper mellom åtte og fjorten. Men han kan fortsatt få en god kategori, slik at han får spille alle turneringene, om han går en svært lav runde. Ingenting er umulig, forklarer en optimistisk sportssjef Jan-Erik Aalbu i Norges Golfforbund til Nettavisen.

Drømmen går i oppfyllelse
Eirik Tage Johansen har vært så godt som klar for Europatoruen siden starten av finalekvalifiseringen. Med sju under par på første runde har resten vært nærmest plankekjøring. Onsdag gikk også han to over par, men falt ikke lenger enn til 8. plass.

- Siden før videregående har jeg tenkt at det er dette jeg vil. Det har vært drivkraften under collegetiden i USA, der målet hele tiden har vært å stille best mulig forberedt til å spille når jeg kommer tilbake til Europa, sier han til golferen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere