*Nettavisen* Sport.

Likt med verdenseneren

Foto: Denis Poroy (AP)

Bare synd 51 andre slo henne.

Det var ingen god helg for de norske golfjentene. Marianne Skarpnord misset cuten i sin debutturnering som fullverdig medlem av LPGA-touren, mens Suzann Pettersen havnet langt ned på listene.

Etter en runde fem over par søndag, endte Suzann Pettersen på en skuffende 52. plass åtte slag over par totalt under Kia Classic i Carlsbad California.

Drøyt fem tusen innspilte dollar og det faktum at hun delte 52. plassen med verdensener Lorena Ochoa var neppe noen trøst.

Major til helgen
En trøst er det imidlertid at det er neste helgs turnering som teller. Da spiller golfjentene årets første major, Kraft Nabisco Championship, og hva er vel da bedre enn en dårlig generalprøve?

Suzann har gjort det svært godt i Kraft Nabisco de siste årene, og mangler egentlig bare en seier. I fjor ble det delt femteplass og de to årene før ble Suzann nummer to.

- Spillet er i ferd med å komme litt tilbake til meg. Akkurat tidsnok til neste uke, meldte Suzann på Twitter før den siste runden søndag.

Vinneren av Kia Classic ble sørkoreanske Hee Kyung Seo. 23-åringen er egentlig ikke kvalifisert til å spille på LPGA-touren, men som leder av den profesjonelle koreanske touren, ble hun invitert av den koreanske sponsoren.

Vant suverent
Hun takket og vant like godt med seks slag - et hav i golf. Nå må hun bestemme seg om hun fortsetter å spille hjemme i Korea, eller om hun melder overgang ti USA og LPGA. Som vinner av en turnering kan hun velge mellom fulle spillerettigheter resten av denne sesongen eller for hele sesongen 2011.

- Jeg har ikke bestemt meg enda. Jeg ønsker bare å avslutte sesongen godt og så tenker jeg på det, sier den lykkelige vinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.