RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magisk 59-runde av Mickelson

Sist oppdatert:
Masters-mester av året, Phil Mickelson, gjorde i natt det få andre har klart før ham.

Mickelson gikk den siste runden av PGA Grand Slam of Golf på smått utrolige 59 slag, eller 13 under par. Det er en bedrift bare fem andre spillere har klart tidligere.

Dermed vant han den spesielle turneringen, som gikk over 36 hull, og som kun besto av Major-vinnere. Totalt endte Mickelson på 17 under par, noe som er en tangering av Tiger Woods’ rekord.

- Det føles mest ut som flaks, fordi jeg var egentlig ikke særlig konsentrert. Bitene bare falt på plass, liksom, sa Mickelson etter den magiske runden.

Mickelson hadde 11 birdies og en eagle. Han kunne faktisk ha endt på 58 slag også, men eagleputten på det 18. hullet havet så vidt til venstre for koppen.

- Det var en once-in-a-lifetime greie. Jeg var glad da den siste putten gikk inn, sa Mickelson, før han la til:

- For meg er det ikke så veldig stor forskjell på 58 og 59. Det er en enorm forskjell mellom 59 og 60.

Den første som gikk på 59 slag på PGA Touren, var Al Geiberger. Det var tilbake i 1977 i Memphis Classic. Chip Beck gjorde det samme i Las Vegas Invitational i 1991, mens David Duval klarte det samme i Bob Hope Classic i 1999.

Vijay Singh kom på andreplass i turneringen, fem slag bak Mickelson etter en 66-runde. Retief Goosen kom på tredje, mens Todd Hamilton ble sist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere