Major-vinner på vei mot nye høyder

Foto: (foto: scanpix)

Regjerende British Open-mester Ben Curtis er endelig på vei mot noe stort igjen. Etter første runde av Heritage-turneringen på Hilton Head Island, ligger han ett slag bak teten.

Bare Cameron Beckman var bedre enn Ben Curtis, som har slitt litt med å få gode resultater etter at han vant British Open i fjor.

Kreativ
Curtis noterte seg for fire birdies og en bogey på den litt over 6300 meter lange banen, som krever presise utslag.

- Jeg traff tre eller fire fairways der jeg var nødt til å hooke eller slice ballen rundt et tre bare for å få den opp på greenen. Man var nødt til å være litt kreativ utpå der, sa Curtis etter runden.

Curtis er vant til slike spilleforhold. I fjor tok han hele golfeliten på sengen da han vant British Open på Royal St. George’s i England. Fram til da hadde han aldri deltatt i noen Major-turnering. Forrige spiller som oppnådde samme suksess, nærmest fra ingenting, var Francis Ouimet.

I 1913.

Dårlig start
I år har det imidlertid gått tråere for Curtis. Han har misset fem av åtte cuts før helgens turnering.

- Hadde jeg misset dem med seks eller sju slag, hadde det vært noe annet. Men jeg har misset dem med ett eller to slag. Det er ikke mye om å gjøre, sier Curtis.

Han er ikke bekymret med tanke på fremtiden.

- Det er snakk om en maraton, ikke en sprint. Jeg ønsker å være med på dette i 15-20 år, kanskje mer. Jeg har ikke hastverk, sier han.

Curtis ligger ett slag bak teten sammen med Jay Haas, Heath Slocum, Jonathan Byrd og Rod Pampling. Ernie Els er en av 14 spillere som gikk nattens runde på 69 slag. Regjerende mester Davis Love III gikk på 72.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag