Maks uflaks for Larsen

Foto: Foto: Golfforbundet

Jan Are Larsen spilte bra på de 12 første hullene, og lå an til en god plassering etter første dag av South African Airways Open. Men så begynte problemene. Og de var ikke bare hans egen feil.

20.01.05 12:46

På hull fem pådro nemlig nordmannen seg en kvadruppel bogey, fire slag over hullets par, og han endte første runde av turneringen på seks over par.

Dårlig drive
- Ja, det var ikke noe moro. Jeg slo min første dårlige drive på det hullet, selvfølgelig på et hull der det var skog på begge sider og trangt, så det var umulig å finne ballen. Det var ikke noe vits i å lete en gang, sier Jan Are Larsen til TV 2 Nettavisen.

I tillegg hadde han maks uflaks på den andre ballen han spilte på det hullet. En bil kjørte over ballen, slik at den boret seg langt ned i gresset, noe som gjorde det vanskelig å få til et godt slag på det neste slaget.

- Sjåføren nektet også for at han hadde kjørt over ballen min, selv om det var tydelige bilspor der. Bittert selvfølgelig, og dommerne bestemte også at jeg måtte spille på ballen slik den lå, fordi det ikke var noen fysiske bevis for at bilen hadde kjørt over ballen min.

Psykisk knekt
- Selv om det var bilspor der?

- Ja, dommerne mente at det kunne være fra en bil som tidligere hadde kjørt av banen, forklarer Larsen.

- Ble du psykisk knekt av det?

- Ja, det er klart det. Jeg er ikke i noe brakform rent golfmessig, men jeg følte at jeg hadde bra kontroll. Jeg lå på par etter 12 hull, og spilte OK, men det femte hullet tok ganske mye ut av kroppen min. Jeg hadde kanskje fortjent seks eller sju slag på det hullet, men ikke åtte, sier han.

Trenger fantomrunde
Turneringen er med all sannsynlighet over for Larsens del etter morgendagens andrerunde. Han er seks slag over par, og må gå en fantomrunde for å klare cuten.

- Jeg får bare spille på, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.