RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Mareritt-start for Ballesteros

Severiano Ballesteros var endelig tilbake på golfsirkuset torsdag. Men starten kunne knapt nok ha vært verre.

Legenden åpnet Madrid Open på svake 77 slag, og han er seks over par etter første runde. Spanjolen hadde før turneringen som målsetning å vinne, noe han neppe gjør etter den svake starten. Han må spille seg kraftig oppover på resultatlisten i morgen om han skal ha noe håp om å klare cuten.

Ballesteros' runde besto av tre birdies, men han hadde samtidig fem bogeys og to doble, og det var særlig fra utslagene han havnet i problemer. Innimellom fikk tilskuerne se bevis på god, gammel magi fra spanjolens hender, men øyeblikkene kom for sjelden.

De to siste årene har vært katastrofale for Severiano. Han har slitt med både kne- og ryggproblemer, og tidligere comeback har han vært nødt til å utsette. Formen hans før han ble skadet var heller ikke mye å skryte av. Han endte på 279. plass på Europa-rankingen i 2003, og han har ikke klart cuten i majorturneringene siden Masters 1996.

Madrid Open, turneringen han vant for ti år siden, skulle bli begynnelsen på noe nytt for Ballesteros. I forrige måned hevdet han til og med at han kunne vinne, men hvis han kommer seg igjennom samtlige fire runder, må det nærmest betegnes som et mirakel og et suksesscomeback.

Svenske Robert Karlsson leder turneringen etter første dag sammen med engelske Mark Roe. Begge gikk sine runder på åtte under par. Ytterligere to spillere gikk på ett slag dårligere.

Ingen nordmenn deltar i turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere