Gå til sidens hovedinnhold

McIlroy kan ta sin annen strake major-tittel

Ligger an til en thrilleravslutning.

Nordirske Rory McIlroy er 18 hull fra majortittel nummer to denne sesongen, men jages av flere spillere før søndagens sisterunde.

Det ligger an til en thrilleravslutning på majorturneringen PGA-mesterskapet som spilles utenfor Louisville i Kentucky.

McIlroy leder med ett slag på 13 under par etter en tredjerunde på fire slag under natt til søndag. Han strevde lenge med å få spillet til å sitte, men viste klasse ved å avslutte med tre birdier på de fire siste hullene.

- Det var ikke så lett som jeg trodde det skulle bli. En del av flaggplasseringene var vanskelige, og når du er i ledelsen spiller du naturlig nok ikke med den friheten som når du jager teten. Jeg er uansett fornøyd med å gå på 67 slag når jeg ikke er på mitt beste, sa McIlroy ifølge PGA-tourens nettside etter runden.

Nordiren har flere spillere i hælene før søndagens sisterunde. Den østerrikske sensasjonsmannen Bernd Wiesberger er 12 under par, mens den amerikanske superstjernen Ricky Fowler er slaget bak ham igjen.

Phil Mickelson og Jason Day er på ti under, mens fire spillere, blant annet svenske Henrik Stenson og finske Mikko Ilonen, er ni under par.

McIlroy har vært i fantastisk form denne sommeren, og jager sin femte seier denne sesongen. Dersom han vinner, kaprer 25-åringen majortittel nummer to på få uker. Han vant The Open Championship i juli. Han står totalt med tre majortitler så langt i karrieren. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken