*Nettavisen* Sport.

Mesterlige Mickelson

Foto: (foto: scanpix)

Phil Mickelson hadde full kontroll på resten av startfeltet under siste dag av Masters.

Lefty fikk dermed sin andre grønne Masters-jakke på tre år på Augusta. Mickelson var to slag foran Tim Clark. Amerikaneren hadde til og med råd til å koste på seg en bogey på det siste hullet, uten at seieren var truet.

Spanske Jose Marie Olazabal sto for turneringens runde på avslutningsdagen, da han kom seg i hus på 66 slag. Det utgjorde totalt fire under par. Der havnet også Chad Campbell, Fred Couples, Retief Goosen og Tiger Woods.

Tilfredsstillende
- Jeg visste det kom til å bli en hard dag, men det var moro, og jeg spilte veldig bra. Jeg følte en slags lettelse etter at jeg endelig vant en major i 2004. Det er veldig tilfredsstillende å slå spillere som Tiger, Retief, Vijay og noen av de andre utrolig talentfulle spillerne. Å da stå igjen som vinner - det er en herilg følelse av oppnåelse og tilfredsstillelse, oppsummerte Mickelson etterpå.

Tiger var ikke helt seg selv på avslutningsdagen, på flere måter. Han var stødigere ut fra tee enn på lenge, men det var nærspillet som sviktet for verdenseneren. Han bommet mange relativt korte putter på den siste dagen, og kom seg aldri under 70 slag på de fire rundene. Særlig symptomatisk ble det på det 17. hullet, da han hadde en relativt sett god birdiemulighet. Isteden ble det en treputt og bogey.

Fred Couples (46) lå lenge godt an til å bli tidenes eldste Masters-vinner, 14 år etter at han vant sin første grønne jakke. Han ville ha vært en umåtelig populær vinner, men i likhet med Tiger var det puttingen som ødela for veteranen på den siste dagen.

Historisk
Seieren var Mickelsons andre på to forsøk. Han vant også BellSouth Classic sist helg - da med 13 slag. Phil Mickelson er den første siden Sandy Lyle i 1988 til å vinne turneringen før Masters - og Masters. Art Wall gjorde det også i 1959 og Ralph Guldhal i 1939.

Med seieren vil MIckelson klatre forbi Vijay Singh på verdensrankingen, hvilket betyr at Lefty nå bare har Tiger foran seg. For seieren kunne Phil Mickelson sette ytterligere 1.260.000 millioner dollar inn på kontoen sin. Han leder nå pengelisten også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag