Gå til sidens hovedinnhold

Michelle (14) skal tukte golf-gutta

Tiger Woods deltar ikke i helgens Sony Open, men det spørs om han hadde klart å stjele oppmerksomheten fra 14 år gamle Michelle Wie. Jenta skal nemlig konkurrere mot gutta.

To ganger tidligere har det 14 år gamle golf-esset spilt mot gutta på PGA Touren. Nå gjør hun et nytt forsøk i helgens turnering på Hawaii.

- Jeg blir veldig fornøyd om jeg klarer cuten, sier Wie.

Åpnet dørene
Annika Sørenstam satte virkelig kvinnegolf på verdenskartet i fjor da hun som første kvinne på 58 år deltok i en herreturnering i fjor. Sørenstam klarte ikke cuten, men hun åpnet mange dører for andre kvinnelige golfere.

14 år gamle Wie gjør nå sitt tredje forsøk på å konkurrere ut gutta.

- Hvis du vil slå meg, så må du spille bedre enn meg. Det er i grunnen alt jeg har å si, sier den selvsikre jenta.

Ernie Els vant turneringen i fjor, og han er fra seg av begeistring for den 14 år gamle jenta. Han tror hun har alt som skal til for å bli den kvinnelige Tiger Woods. Els har spilt en runde med tenåringsjenta, og ble imponert over rytmen i svingen hennes.

Imponert
- Jeg så Tiger Woods før han ble profesjonell. Michelle minner meg mye om hvordan Tiger pleide å spille. Som en kvinnelig golfspiller har hun alt som skal til for å ta spillet sitt til det neste nivået, sier Els til Associated Press.

Els hadde aldri sett Wie spille før han gikk en runde med henne.

- Hun er et sant fenomen, og hun er en fantastisk person i tillegg, fortsetter Els.

Wie er den yngste spilleren som noensinne deltar på PGA Touren. Hun har spilt Waialae Country Club, der helgens turnering skal gå, mange ganger. Hennes laveste score er en 65-runde.

Stor framtid
Els vil ikke spå hva hun kan spille på i helgens Sony Open, eller om hun vil være i stand til å klare cuten. Men han har stor tro på hennes framtid.

- Jeg tror ikke jeg har sett en kvinnelig golfer svinge så bra som Michelle. Sørenstams sving er selvfølgelig fantastisk, men jeg tror at når Michelle får spillet sitt til å stemme, kommer hun til å slå like langt som noen kvinne har gjort tidligere, sier han.

Wie greide cuten i seks av sju LPGA-turneringer i fjor. To av dem var Major-turneringer. Els blir ikke overrasket om Wie blir et fast inventar på PGA Touren med tid og stunder.

- Gi henne et par år til til å bli sterkere, så kan hun spille på denne touren. Hvis hun fortsetter å jobbe med spillet sitt og gjøre de riktige tingene, så er det ingen grunn til at hun ikke skulle være her, avslutter Els.

Hva mener du? Er det greit at kvinnene/jentene deltar på herrenes Tour? Skriv inn din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken