*Nettavisen* Sport.

Mickelson med stålkontroll

Phil Mickelson er i storform bare fire uker før US Open.

14.05.07 09:33

Søndag gikk han til topps i Players Championship, etter at han hadde stålkontroll hele veien, og det i selskap med verdens aller beste golfspillere. Tiger Woods, for eksempel, ble ikke bedre enn nummer 37, til tross for en sterk sisterunde på 67 slag.

Og nå er Lefty sugen på revansj for seieren som glapp i US Open i fjor.

Sving i godlune
Søndagens seier på TPC Sawgrass var den 31. i PGA-sammenheng for Mickelson, og hans andre denne sesongen. Han rykket opp på andreplass på verdensrankingen igjen, i tillegg til at han ble 1.630.000 dollar rikere. Men søndagens seier betyr så uendelig mye mer enn penger og bedre ranking for den hyggelige og karismatiske golfspilleren.

Seieren kom etter to tredjeplasser de siste ukene, hvilket er en solid bekreftelse på at samarbeidet med Butch Harmon har båret frukter. Mickelson skilte nylig lag med Rick Smith etter et langt samarbeid.

Og nå er svingen der den skal være.

- Den er stadig blitt bedre. Dette var en herlig uke for meg, å ha muligheten til å jobbe hver dag med Butch, og i løpet av uka slo jeg bare bedre og bedre, sa Mickelson etter seieren, ifølge pgatour.com.

Søndag traff han så godt som alt av fairwayer, i tillegg til at han traff greenen på 16 av 18 forsøk. Det vitner om en mann med kontroll.

Mickelson har tre major-seire, men helgens Players-triumf kommer også høyt opp på hans egen all time high-liste.

Garcia på gang
- Når jeg skal se tilbake på karrieren min etter at jeg gir meg, så vil jeg antakelig tenke på denne seieren i samme baner som major-seirene, sa han.

Nå skal Mickelson finspisse formen inn mot US Open.

Sergio Garcia ble for øvrig nummer to i helgen, mens Stewart Cink og Garcias landsmann Jose Maria Olazabal delte 3. plassen. Gledelig, sett med skandinaviske øyne, var det at Robert Karlsson avsluttet turneringen med en 66-runde, og endte på en delt 6. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag