Montgomeries herlige revansje

Foto: (Reuters/Scanpix)

Colin Montgomeries avgjørende putt i helgens Ryder Cup var den perfekte konklusjonen på en fantastisk helg for Europa. Aldri har seiersmarginen over USA vært større.

20.09.04 08:05

Den 41 år gamle skotten, som har den beste Ryder Cup-statistikken av alle europeere gjennom tidene, senket en metersputt som sikret ham seieren over David Toms, og som samtidig gjorde det umulig for USA å ta igjen det imponerende europeiske laget. Til slutt vant Europa 18 ½-9 ½, den største seiersmarginen noen sinne.

Hyllet av alle
- Å avslutte så sterkt, var deilig. Det har vært en fantastisk dag. Det har vært en fenomenal helg. Det er umulig å sette ord på hvordan det føles, sa Monty etter at seieren var et faktum.

Etter at putten satt midt i hullet, mottok Montgomerie sine lagkameraters hyllest. Han fikk også en tårevåt klem fra Ryder Cup-kaptein Bernhard Langer.

- Du kunne se hvor mye det betydde for Monty, sa Darren Clarke.

- Det er ingen som fortjener det mer enn Monty, sa Paul McGinley.

- For ham av alle personer å senke putten – det var bare helt perfekt, og du visste at han ikke ville bomme, sa Paul Casey.

Turbulent år
Montgomerie har hatt et særdeles turbulent år. Han skilte seg fra sin kone Eimear, slet tidvis med å få resultater på europatouren, gikk ned 17-18 kilo, før han i siste liten ble tatt ut til å representere Europa i Ryder Cup. Der storspilte han - igjen.

- Det har vært fire lange måneder for meg personlig. Jeg vil ikke snakke om det, men samtidig er det nokså velkjent. Jeg har kommet en lang vei i løpet av den perioden. Akkurat nå er jeg stolt av meg selv, sier Monty.

Europa har dermed vunnet fire av de fem siste turneringene.

- Alle de fire seirene har vært tilfredsstillende, men dette er kanskje den beste. Vi doblet poengene våre i forhold til dem, og det er bemerkelsesverdig, avslutter han, ifølge AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.