*Nettavisen* Sport.

Montys store sjanse

Foto: (AFP/Scanpix)

Dunhill Links Championship denne helgen utgjør en gyllen mulighet for Colin Montgomerie.

Den sympatiske skotten ligger på 4. plass på Order of Merit-listen, men ingen av de tre over ham deltar i helgens turnering. Dunhill Links Championship spilles på legendariske St. Andrews, banen der Monty ble nummer to i British Open tidligere i år, og han håper å finne storspillet igjen nå.

- Dette er en stor mulighet for meg, både i forhold til Order of Merit og i forhold til Ryder Cup-poeng. Jeg ligger på 18. plass på Ryder Cup-tabellen, så jeg må skjerpe meg om jeg skal klare å komme på laget, sier han til BBC.

Selv om verken Michael Campbell, Retief Goosen eller Angel Cabrera spiller i helgen, er det ikke noe dårlig startfelt. Luke Donald, Darren Clarke, Sergio Garcia, Lee Westwood og Bernhard Langer stiller på startstreken, blant mange andre.

Dunhill Links Championship er en helt spesiell turnering, siden hver av proffene har med seg en kjendis. Monty spiller sammen med skuespilleren Michael Douglas, mens Boris Becker og Bobby Charlton, blant mange andre, også er med. Ingen norske deltar i turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.