RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du smile, Skarpnord

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Selv om avslutningen ikke sto helt i stil til starten.

Marianne Skarpnord fosset gjennom Ladies European Tour i 2009 og spiller i år sin første sesong på LPGA-touren, som er golfsportens øverste nivå for kvinnelige spillere.

Det har ikke gått like bra. Ikke på langt nær.

Kutt både på og utenfor banen
Skarpnord har spilt to LPGA-turneringer så langt, og begge gangene har hun blitt kuttet midtveis.

I slutten av mars leverte hun to 78-runder i Kia Classic, mens det i starten av april ble én 78- og én 74-runde før sarpsborgjenta måtte si takk for seg.

Midt i sesongstarten har hun også skilt lag med kjæresten Petter Enger, som dessuten hadde fungert som caddien hennes i mange år.

Dette gjør det neppe enklere å fokusere på de sportslige arbeidsoppgavene, et fokus som allerede utfordres av det økonomiske og resultatmessige presset Skarpnord er under.

Knallstart fredag
Fredagens runde i Tres Marias Championship i Mexico ble i alle fall en opptur. 24-åringen åpnet med en birdie på hull ti og hull tolv, og holdt seg på par helt fram til hun senket en ny birde på det 18. hullet.

Dessverre ble ikke de ni siste hullene for dagen like oppløftende, tre bogeyer og to birdier bidro til at Skarpnord falt noen plasser, men totalt endte hun andrerunden på 71 slag, noe som er to slag under banens par.

Det er ett slag bedre enn sluttscoren som på førsterunden, som beklageligvis ble avsluttet med en lei dobbelbogey. Se scorekortet her!

Marianne Skarpnord har dermed endelig en topplassering innenfor rekkevidde. LPGa-nykommeren ligger på 29.-plass etter to runder.

Dette kan endre seg noe, ettersom ikke alle er ferdige med andrerunden.

Les også: Bjørnstad reddet seg inn

Likt med Tutta
Suzann Pettersen åpnet Tres Maria Championship med en 73-runde og par, men sov tydeligvis godt natt til fredag. Andrerunden åpnet oslojenta med en birdie, og den ble fulgt opp med en ny birdie på det fjerde hullet.

29-åringen rundet de ni første hullene på 33 slag, tre under par, og fortsatte birdie-festen på de neste hullene. Det holdt med fire slag i stedet for fem på hull ti, og med to slag i stedet for tre på hull 13. Dessverre måtte oslojenta tåle bogey på både hull 15 og 16.

Totalt klarte Suzann Pettersen seg med 70 slag på fredagens runde. Hun er i likhet med Skarpnord dermed tre slag under par midtveis i turneringen.

Det er likevel et stykke opp til ledelsen. Brittany Lincicome befinner seg elleve slag under par, mens Ai Miyazato ligger ti under. Hun gikk faktisk førsterunden ti slag under par.

Se ledertavlen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere