RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten en toppbane

Innspillet på hull 18 går rett mot kafeen, og du har Varingkollen Alpinsenter rett frem.
Innspillet på hull 18 går rett mot kafeen, og du har Varingkollen Alpinsenter rett frem.
Sist oppdatert:
Aas Gard Golfpark nord for Oslo er bare nesten en ny toppbane. Ekstrem uflaks med vinterværet de to siste årene har satt banen langt tilbake.

+

Den har alle forutsetninger for å bli en veldig bra bane. Geografien har muliggjort en spennende layout, banen ligger fritt og åpent til og medlemmer og klubb er entusiaster.

Likevel har det gått litt galt for Aas Gaard Golfpark, og det er været som har skylden.

Nettavisen testet Aas Gaard første gang for et år siden, men da synes vi det var urettferdig å felle en dom over en bane hvor halvparten av greenene var stengt på grunn av vinterens herjinger. Derfor var det med lettere hjerte at vi dro tilbake i år for å gi banen en ny sjanse før vi felte en offentlig dom.

Tøff vinter - igjen

Dessverre har ikke vinteren fart bra med banen i år heller. Åpningen lot vente på seg til langt ut i juni, og når man vandrer rundt skjønner man lett hvorfor: Her har det vært meget tøffe tak under isen for gresset på fairwayer og greener.

Her er test av en rekke andre baner i inn- og utland.

Nå skal vi ikke dramatisere, det er fullt mulig å spille en strålende runde golf i Hakadal. Bruker man ballplassering er det først og fremst det estetiske som lider. Greenene har faktisk klart seg rimelig bra (og de nærmeste storbanene som Miklagard og Losby har også hatt sitt å stri med i vinter).

Her er resultatet fra vår test - artikkelen fortsetter under grafikken:

Ypperlig lay out

Golfanlegget er gjennomtenkt og bra. Det er rike muligheter for å trene, både på lengre slag og på nærspill. Det er gode parkeringsmuligheter, en hyggelig og fin kafe og en rimelig godt utstyrt pro shop.

Det første utslaget er åpent og høyt og man slår ut uten å tenke for nøye gjennom at det er out of bounds til venstre og ganske lett å trille ut i vannhinderet på høyre side.

Kommer man derimot greit avgårde, er det overkommelig å kunne notere par på dette første par fem-hullet.

Variert

Aas Park er en typisk norsk golfbane i grenseland mellom en skogsbane og en parkbane.

Det betyr som regel at du mister ballene din, dersom du slår inn i skogen. Men også at mange av hullene er åpne og vide. Banen er småkupert og variert, men åpner tøft.

Hull syv på Aas Gaard Golfpark

Etter par fem-hullet fra starten følger et kort par tre hull med en liten green, før du møter banens monsterhull - et spektakulært og krevende par fem-hull hvor utslaget må være presist, neste slag går over en elv, før du må lande ballen på en green som ligger inntil vann på høyre side.

Hullene skrur til begge sider, så det er en forutsetning å kunne forme slagene for å score bra.

Se billedgalleri nederst i saken!

Lett andre halvdel

Det sympatiske med banen er at den et tøff fra starten, og lettere etterhvert. Fra hull ni og ut er det stort sett ganske åpent. De fire første hullene etter vendepunktet er faktisk ganske lette, så her er det mulig å gjenerobre sitt mot etter en eventuell laber start.

Lettheten varierer dog sterkt med hvor høyt røffen har fått vokse. Dersom banemesteren har en ondskapsfull periode, kan også de "lette" hullene by på smale fairwayer og drepende røff. Men slik var det ikke den dagen Nettavisen testet banen.

Spektakulært siste hull

Signaturhullet er hull 18 som krever en carry på 180 meter over en stor dam, omkranset av høye trær. Hullet er skarpt dogleg høyre, så de modigste går over både vann og out of bounce-området til høyre og lander ballen rundt 100 meters-merket.

De feige (eller fornuftige, alt ettersom) ender fort med et innspill på 150-180 meter mot greenen.

Her finner du banen (artikkelen fortsetter under kartet):


Vis større kart

Nettavisens konklusjon er at Aas Gaard Golfpark har en fin arkitekttur, men at banen er for fersk til å få toppkarakter. Et par vintre uten isbrann og litt mer vegitasjon og trær, så har banen alle forutsetninger for å bli et meget godt alternativ nord for Oslo.

460

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere