*Nettavisen* Sport.

Nødskrik og uflaks fra Tiger

Tiger Woods klarte cuten i PGA Championship med et nødskrik, men jammen hadde han ikke bra med uflaks også.

13.08.05 05:32

Verdens beste golfspiller var avhengig av en birdie på det aller siste hullet på fredagens runde i PGA Championship for å få lov til å spille de to siste rundene også, og selvfølgelig klarte han det. Men det så lenge stygt ut for verdenseneren.

Uflaks
Etter at han gikk torsdagens runde på 75 slag, fem over par, trengte han en solid runde for å klare cuten fredag. Etter åtte spilte hull var han imidlertid ytterligere to slag over banens par, og cuten så ut til å legge seg på fire over par. Tiger trengte med andre ord å gå back nine på tre under par.

Men med to raske birdies på hull 11 og 12 hadde de fleste på følelsen av at Tigeren var i gang for alvor. Han fulgte opp med nok en birdie på det 15. hullet, og dermed var han der han skulle.

Men Tiger ville mer.

På det 590 meter lange 17. hullet hadde Tiger en vanvittig drive på om lag 320 meter. Dermed hadde han "bare" 270 igjen for å nå greenen, og det er bare et fåtall spillere som har klart å nå greenen på to slag. Tiger var i sonen. Tiger ville prøve. Og Tiger bommet på greenen med en halv meter. Isteden traff ballen en bunkerkant, ballen trillet ned i bunkeren og la seg forkjært til innunder gresskanten. Amerikaneren hadde ikke noe annet valg enn å forsøke å spille seg bakover og ut av bunkeren.

Beholdt roen
Det som kunne ha endt med en eagleputt på det enormt lange hullet, ble isteden en bogey. Dermed var Tiger Woods fem over par igjen, og utenfor cuten. Men Woods beholdt roen, og tok seg i hus på fire slag på det siste par 5-hullet, og sørget for at han fortsatt er med i turneringen.

- Jeg kom meg videre på ett eller annet vis. Enten gjorde jeg ting galt, eller så spratt ikke ballen min vei, men jeg holdt meg inne i turneringen, sa han etter runden sin.

Det er imidlertid et langt stykke opp til lederen, Phil Mickelson, som er åtte under par. Jerry Kelly ligger på 2. plass, tre slag etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag