*Nettavisen* Sport.

Nordmann videre i British Open-kval

Nordmannen Eirik Tage Johansen (22) kom seg mandag gjennom den første kvalifiseringen til gigant-turneringen British Open i golf.

06.07.04 12:00

Tage Johansen deltok i en såkalt regional kvalifisering, og gikk runden i Hindhead på 67 slag. Over 1.600 spillere deltok, men 67-runden sendte nordmannen trygt videre til den siste kvalifiseringen kommende helg.

Men det blir et nåløye å komme seg gjennom den siste kvalifiseringen.

Kommende lørdag og søndag skal det spilles 36 hull over to dager med om lag 100 spillere på hver bane. Til slutt går de 15 beste videre til selve British Open - altså ikke mer enn 3-5 spillere fra hver bane.

- Sjansene er små. Eirik må ha dagen to dager på rad, men hvis han beholder formen så kan han klare det. Det blir viktig å få en god start. Det er såpass mange gode gode spillere at det alltid er noen som spiller bra. Derfor er det viktig å unngå et par bogeys i begynnelsen, sier landslagssjef Pär Sundberg til TV 2 Nettavisen.

Og Tage Johansen er i form. Han vant den siste turneringen på P4-touren - to slag foran Jan Are Larsen. Totalt ligger han på 5. plass på P4-tourens Order of Merit dette året.

Alexander Sundsten prøvde seg også i den regionale kvalifiseringen, men lyktes ikke.

British Open spilles i år på Royal Troon golfklubb i Skottland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag