RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Francisco Seco (Ap)

Nordmenn i birdieform

Sist oppdatert:
Både Henrik Bjørnstad, Eirik Tage Johansen og Marius Thorp spiller strålende.

Henrik Bjørnstad misset kvalifiseringen til neste ukes US Open, men er på hugget tidvis på denne ukens PGA-turnering, St. Jude Classic i Memphis, Tennessee.

Etter to bogeyer på åpningshullene, forårsaket av et for kort innspill og en ekkel bunker, satte 31-åringen inn høygiret. På de neste sju hullene pepret han flagget med baller, og det resulterte i fem birdier.

Plutselig var nordmannen tre under par halvveis, og kjempet om en topp ti-plassering etter første dag.

På de siste ni skjedde det som litt for ofte skjer med Norges beste mannlige golfspiller. Det ble noen slag som ødela totalinntrykket. En dobbeltbogey på Henriks ellevte hull, banens andre, og en bogey på det 14 sendte ham tilbake til par, før han satte en ny birdie på det 16. hullet.

Mens Henrik var på greenen på dagens siste hull, ble turneringen avblåst på grunn av uvær. Det betyr at Bjørnstad må begynne fredagen med å sette en litt vrien parputt.

- Spillet er stoppet. Jeg har 4-5 meters putt for par på mitt siste hull. Enda en opp-og-ned-dag, twitrer Bjørnstad.

Se Henriks scorekort her

Britiske Lee Westwood leder turneringen i Memphis sju slag under par. Totalt er det 5,6 millioner dollar i premiepotten, hvorav en drøy million går til vinneren.

Se stillingen i turneringen her

Tage i tetkamp
Norges eneste faste spiller på Europatouren i golf, Eirik Tage Johansen spilte en strålende 65-runde (-7) under Estoril Open i Portugal torsdag, og ligger på delt tredjeplass etter den første runden.

28-åringen fra Stavanger er ett slag bak lederduoen Luke Goddard og Damien McGrane. Goddard har for øvrig aldri klart cuten i en europatourturnering tidligere.

Tage har klart cuten i de siste to europatourturneringene, og er på god vei til å klare det for tredje gang på rad for første gang i karrieren.

Ingen nordmenn har noen gang vunne en turnering på Europatouren. Nærmest har Henrik Bjørnstad vært med en andre- og en tredjeplass.

Jan Are Larsen gikk sin runde på par i Portugal, og ligger på delt 66. plass.

Se stillingen og følg i Estoril Open live her
(Eirik Tage Johansen slår ut 13.50 fredag)

Thorp på andreplass
Et hakk ned, på Challengetouren, har Marius Thorp begynt å finne tilbake til sitt gamle jeg. Han ligger på andreplass under første dag av Scottish Hydro Challenge, ett slag bak svenske Magnus Carlsson som leder.

21-åringen hadde seks birdier og en bogey torsdag.

Se stillingen og følg turneringen i Skottland live her
(Marius Thorp slår ut 13.20 fredag)

Thorp er spesialinvitert til turneringen, og har dermed spilt tre turneringer på rad på Challengetouren, som er «andredivisjon» i Europa. Det har resultert i en åttende og en 27. plass, så langt, og han ser ut til å følge opp det gode spillet denne helgen.

Han har ifølge Golferen.no også fått plass i neste ukes turnering i Marokko.

Marianne Skarpnord spiller LPGA State Farm Classic på LPGA-touren, men har ikke fått noen god start. Hun ligger helt nede på en 136. plass etter en runde tre over par første dag.

Hun må trolig gå rundt seks slag under par fredag for å klare cuten.

Se stillingen i LPGA State Farm Classic her

Suzann Pettersen deltar ikke i turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere