*Nettavisen* Sport.

Norges neste golfproff

18 år gamle Marianne Skarpnord fra Skjeberg Golfklubb har kvalifisert seg for spill på neste års europatour.

03.11.04 19:39

Det 18-årige stortalentet avsluttet med en 75-runde onsdag og brukte dermed 294 slag totalt. Det ga plass på touren med god margin, ettersom de 30 beste slapp gjennom nåløyet. Hun hadde runderesultatene 77-73-69-75.

Denne plasseringen sikrer Sarpsborg-jenta plass på neste års europatour. Nå er spørsmålet hvor mange turneringer det blir på golftalentet.

Målet er topp 30
- Jeg forsøker hele tiden å holde fokus borte fra plassering min. I dag er det en ny runde som skal spilles optimalt. Det må jeg for å klare mitt store mål, å bli blant de 30 beste etter fire dager, sier Skarpnord til Sarpsborg Arbeiderblad.

Etter tirsdagens runde er det bare de 50 beste som får lov til å spille runden onsdag. Etter denne runden får de 30 beste kortet for hele europatour-sesongen. De som kommer på plassene mellom 30 og 50 får spille noen turneringer, hvor deltakelsen ikke er for god.

Ny hverdag
Det er disse turneringene som Skarpnord nå er sikret. Men hun ligger for øyeblikket fem slag foran 30. plassen, og en ny god runde onsdag vil sikre kortet for hele 2005-sesongen.

- Det er klart at dette er spennende og noe nytt for meg. Nå må jeg selv ordne det meste og bare det er en helt ny hverdag. Så lenge golfspillet går bra, er det lettere å takle de forskjellige situasjoner som oppstår. Men jeg har fått det svaret jeg ønsket. Det er mulig å være med i dette selskapet, sier Skarpnord til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.