*Nettavisen* Sport.

Omspill avgjorde Nissan Open

Foto: (scanpix)

Det var ikke mulig for arrangørene å fullføre en tredje runde av Nissan Open. Den ble derfor avgjort i omspill.

22.02.05 07:49

Adam Scott og Chad Campbell ledet turneringen etter to spilte runder, på ni under par, og det ble bestemt at de to skulle ut i et omspill for å avgjøre hvem som skulle vinne turneringen. Der viste australske Scott seg som den sterkeste.

24-åringen gikk det første ekstrahullet på par, mens Campbell misset en kort putt, og endte på bogey. Scott kunne dermed innkassere 864.000 dollar. Han rykket også opp til nummer sju på verdensrankingen.

Tiger Woods hadde muligheten til å gjeninnta tronen som verdens beste golfspiller med en topp-plassering, men endte «bare» på delt 13. plass. Brian Davis og Darren Clarke misset omspillet med ett slag, mens Colin Montgomerie havnet på plassen bak der igjen.

- Det var vanskelig for Chad å måtte vente to dager, for å så å komme ut og spille ett hull, men en seier er en seier, sa Scott til BBC etter triumfen.

Nissan Open er den første turneringen siden Buick Open i 1996 til å krone en vinner etter bare to runder. Seieren betyr ikke at vinneren får den automatiske spillerettigheten forlenget med to år, slik man får for hver seier på PGA-touren. Scott får heller ikke automatisk plass i feltet som spiller Mercedes Championship på Hawaii i begynnelsen av sesongen. Spillerne i toppen får heller ikke mer enn 75 prosent av poengene til verdensrankingen.

Det de får, er pengene. Og det er jo ikke så rent lite.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.