Optimistisk Bjørnstad før Florida

Torsdag fortsetter PGA-touren i Lake Buena Vista i Florida. Det er sannsynligvis nordmannens siste PGA i år.

18.10.06 19:21

Akkurat nå holder Henrik Bjørnstad på å spille inn banen i Orlando i Florida, og sportssjef Jan Erik Aalbu er meget optimistisk på vegne av den norske golfproffen.

- Henrik viste lovende tendenser i forrige ukes PGA i Nevada i forrige uke, til tross for at han bommet litt på den siste runden, sier Aalbu til Nettavisen.

- Men formen er stigende, og Henrik er optimistisk foran helgas turnering i Florida.

Likevel, med en 149. plass på PGAs pengeliste, så henger neste års plass i PGAen i en tynn tråd. Opp til Brian Bateman på 125. plass er det om lag 145.000 som mangles, men det bekymrer likevel lite.

- Henrik er overhodet ikke fokusert på 125. plassen. Det viktigste nå, er å holde seg inne blant de 150.beste, hevder Aalbu.

- Vi har sett på listene over de som lå mellom 126. og 150. plass i fjor, og de ligger i snitt på rundt 20 PGA-turneringer hver i år, forteller den tidligere skihopperen.

Likevel vil det blir særdeles viktig for Bjørnstad å prestere i helgens turnering. Han er neppe god nok for å være med i neste ukes PGA i Tampa Bay, og definitivt ikke kvalifisert for Tour Championship i Atlanta den påfølgende uken. Dermed er Lake Buena Vista-turneringen den siste muligheten til å kapre nye plasseringer – og premiepenger til å holde ham inne blant de 125 eller 150 beste spillerne.

Turneringen begynner torsdag amerikansk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.