RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimistisk Bjørnstad før Florida

Sist oppdatert:
Torsdag fortsetter PGA-touren i Lake Buena Vista i Florida. Det er sannsynligvis nordmannens siste PGA i år.

Akkurat nå holder Henrik Bjørnstad på å spille inn banen i Orlando i Florida, og sportssjef Jan Erik Aalbu er meget optimistisk på vegne av den norske golfproffen.

- Henrik viste lovende tendenser i forrige ukes PGA i Nevada i forrige uke, til tross for at han bommet litt på den siste runden, sier Aalbu til Nettavisen.

- Men formen er stigende, og Henrik er optimistisk foran helgas turnering i Florida.

Likevel, med en 149. plass på PGAs pengeliste, så henger neste års plass i PGAen i en tynn tråd. Opp til Brian Bateman på 125. plass er det om lag 145.000 som mangles, men det bekymrer likevel lite.

- Henrik er overhodet ikke fokusert på 125. plassen. Det viktigste nå, er å holde seg inne blant de 150.beste, hevder Aalbu.

- Vi har sett på listene over de som lå mellom 126. og 150. plass i fjor, og de ligger i snitt på rundt 20 PGA-turneringer hver i år, forteller den tidligere skihopperen.

Likevel vil det blir særdeles viktig for Bjørnstad å prestere i helgens turnering. Han er neppe god nok for å være med i neste ukes PGA i Tampa Bay, og definitivt ikke kvalifisert for Tour Championship i Atlanta den påfølgende uken. Dermed er Lake Buena Vista-turneringen den siste muligheten til å kapre nye plasseringer – og premiepenger til å holde ham inne blant de 125 eller 150 beste spillerne.

Turneringen begynner torsdag amerikansk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere