Gå til sidens hovedinnhold

På topp etter 37 år i helvete

Mannen med flere økenavn enn seire på PGA-touren, er for alvor på vei tilbake i verdenstoppen i golf.

Etter å ha levd et hardt liv i 37 år, var det derfor ekstra kjærkomment for John at han vant Buick International for noen uker siden. Han fulgte det dessuten opp med en fjerdeplass i Nissan Open helgen etter.

På skråplanet
Mannen, som har vunnet to Majors i sin karriere, har fansen i sin hule hånd etter det siste comebacket sitt. Så sent som i fjor var selve ideen om Daly i verdenstoppen død og begravet. Han var ikke på topp 200 på rankingen.

Av 22 turneringer i 2003 misset han enten cuten, trakk seg eller ble diskvalifisert i 16 av dem. På det personlige plan gikk det heller ikke særlig bra. Bare fem dager etter at hans fjerde kone Sherrie fødte deres sønn John Daly II, fikk Daly senior vite at kona var tiltalt for hvisvasking. I oktober ble det skilsmisse.

I august sa caddien takk for seg, mens hans kamerat og personlige assistent i mage år, Donnie Crabtree, også sa takk for følget.

- Det er vanskelig å se noen du er glad i, ødelegge livet sitt, sa Crabtree den gang.

Lagt inn mange ganger
Daly har slitt med alkohol, depresjoner, gambling, vekt og en rekke skilsmisser. Han har vært lagt inn på diverse rehabiliteringsklinikker uten særlig suksess, og det er ingen garanti for at han nå endelig har lagt problemene bak seg.

Men nå er han ranket som nummer 64 i verden. Han er til og med inne på topp ti-listen på pengelisten, og det er ikke mye som skal til før han får lov til å delta i årets US Masters i april. Gjør han det virkelig bra i år, kan han også få være med i Ryder Cup i september.

Tok tid
- Livet mitt er enkelt nå. Jeg ønsker bare å gjøre det bra. Målet mitt er ikke å gjøre de samme feilene en gang til, og ikke stole på de gale menneskene. Du lever og du lærer. Det har bare tatt litt lenger tid for meg enn for de fleste, sier Daly til Reuters.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget