*Nettavisen* Sport.

Puttingen ødela for Tiger

Tiger Woods var skikkelig på gang, lå bare ett slag bak teten, men putteren sviktet ham da det gjaldt som mest mot slutten.

20.06.05 00:56

Michael Campbell fra New Zealand gikk til topps i den 105. utgaven av US Open etter meget stabilt spill på turneringens siste dag. Han var den eneste som gikk på par totalt, noe som sier det meste om hvor vanskelig Pinehurst-banen er.

Uvant kost
Tiger Woods, verdens beste golfspiller, endte på to OVER par, noe som er svært uvant kost for amerikaneren.

Hadde Tiger puttet som normalt denne helgen, ville han ha vunnet overlegent. For hør bare på denne statistikken. 30, 34 og 36 putter brukte han på sine tre første runder. Det ble en smule bedre på den siste dagen, men heller ikke da leverte han vanlig Tiger-klasse. Flere relativt korte putter endte til siden for hullet, og han tapte verdifulle slag til Campbell.

- Jeg slo ballen bra gjennom hele helgen, men jeg puttet ikke bra. Det føltes ikke bra hele uka. Hadde jeg puttet normalt, ville jeg sett bra ut på resultatlista, sa Tiger etter turneringen.

Mens Tiger slet med putteren, var den viktigste køllen i bagen desto varmere for newzealenderen. Han senket flere lange birdieputter, og da han måtte senke for par, gjorde han det også.

Goosen-katastrofe
Dagens store «taper» var Retief Goosen. Han var de flestes favoritt før sisterunden, men hadde en mareritt-avslutning på turneringen han har vunnet to ganger tidligere. Han gikk ut på de siste 18 hullene med en ledelse på tre slag, men hadde heller ingen god dag med putteren, og endte på 81 slag - 11 over par. Dermed falt også han et stykke ned på resultatlisten.

Sergio Garcia delte tredjeplassen med Tim Clark. Begge gikk sine sisterunder på par.

Jason Gore - overraskelsesmannen som lå helt i teten etter tre dager - gikk sisterunden på 84 slag, og endte langt, langt ned på listen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.