Raste mot baneforholdene

Foto: (foto: scanpix)

Retief Goosen vant årets utgave av US Open, men det er ikke sørafrikaneren man kommer til å huske best fra turneringen. Tiger Woods var bare en av dem som kritiserte arrangørene.

21.06.04 10:08

Sisterunden i helgens turnering kommer til å gå over i historien som en av de vanskeligste noensinne. Shinnecock Hills-banen var knusktørr, greenene var knallharde, vinden skapte problemer, og gjennomsnittsscoren var på hele 78,7 slag.

En på par
Det er den høyeste siden 1935, da snittet lå på 79,3.

Bare en spiller, Robert Allenby, maktet å gå på par i går. Bare 11 spillere var bedre enn 75 slag. Det er også første gang siden 1963 at en spiller ikke gikk sisterunden under par.

- Jeg følte at jeg spilte min beste golf noensinne. Jeg slo noen av de beste slagene, jeg puttet bedre enn jeg noen gang har puttet, men jeg klarte fortsatt ikke å gå på par, sa Phil Mickelson etter gårsdagens runde, ifølge Reuters.

Mickelson, som inntil han vant US Masters tidligere i år, ble rubrisert som den evige toer, ble nettopp nummer to i helgens turnering.

Tiger Woods var kritisk til arrangementet etter gårsdagens runde. Tiger endte på delt 17. plass, hele ti over par. Han var usedvanlig klar da han kommenterte baneforholdene etter gårsdagens runde.

Urettferdig
- Arrangørene prøvde å gjøre banen spillbar, de flyttet flaggene, de prøvde å håndtere problemet, men når du vet at det kommer tørr og varm luft etter kaldt vær, så må greenene vannes. Jeg vet at de skal identifisere de beste spillerne. Det er ingenting i veien med harde og vanskelige greener, men ikke gjør det sånn at ting kommer ut av kontroll og blir urettferdig, sa Tiger etter runden.

Walter Driver, formann i mesterskapskomiteen i USGA, innrømmer at de ble tatt litt på senga av de ekstreme værforholdene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag