RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmannen: - Uvirkelig!

KURANT GOLFER: Jordan Spieth har gjort et brukbart år på golfbanen.
KURANT GOLFER: Jordan Spieth har gjort et brukbart år på golfbanen. Foto: John Bazemore (Ap / NTB scanpix)
Verdensener Jordan Spieth har tjent svimlende summer med penger denne sesongen.

Jordan Spieth kronet en fantastisk sesong med seier i PGA-tourmesterskapet i Atlanta søndag. Triumfen sikrer ham også posisjonen som verdensener.

Ikke nok med det – 22-åringen fra Texas har sikret seg svimlende 22 millioner dollar (187 millioner kroner) i premiepenger i løpet av året. Spieth har vunnet fem turneringer i 2015, inkludert US Masters og US Open.

Søndag sikret han en overlegen seier med fire slags margin til trioen som delte annenplassen: Danny Lee fra New Zealand, Justin Rose fra England og svensken Henrik Stenson.

- Dette året er uvirkelig, sa Spieth etter å ha gått turneringen på ni slag under par.

Rekordår
Amerikaneren satte pengerekord for PGA-touren med 12.030.465 innspilte dollar i løpet av sesongen. I tillegg har en pott på 10 millioner dollar for seieren i sluttspillet i FedEx-cupen funnet veien til ungguttens konto.

- Jeg vet ikke hvordan man setter seg ned etter en slik sesong og finner ut hvordan man skal gjøre det enda bedre. Men vi skal prøve å gjøre det, sa Spieth.

Også Stenson, som lå ett slag bak Spieth før siste runde i Atlanta, hadde mulighet til å sikre seg sluttspillbonusen med seier. Men amerikaneren ble for sterk på greenene og vant til slutt komfortabelt.

Klatrer
Også tidligere i år var Spieth ranket som verdens beste golfer, men han ble vippet ned fra 1.-plassen i den første PGA-sluttspillturneringen i slutten av august.

Mandag er han tilbake som nummer én. Jason Day fra Australia har vært på toppen den siste uken, men hans 10.-plass i PGA-tourmesterskapet var ikke nok til å beholde posisjonen.

Den nordirske stjernen Rory McIlroy, som også passeres av Spieth på rankingen, ble bare nummer 16 søndag. Han gikk en elendig sisterunde på fire slag over par og falt elleve plasser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere