*Nettavisen* Sport.

Revolusjon for Tutta & co

2006-sesongen kommer til å bli helt spesiell for Suzann Pettersen og de øvrige golferne på LPGA-touren.

16.02.06 10:06

Det er satt opp 34 turneringer som totalt har en prispott på nærmere 50 millioner dollar. Nytt av året er imidlertid et sluttspill-system som man, originalt nok, har kalt LPGA Playoffs 2006. Det kulminerer med turneringen ADT Championship mot slutten av året. Her vil bare 32 spillere delta.

En million dollar
«Sluttspillet» strekker seg over hele sesongen, der man kvalifiserer seg til ADT Championship gjennom et poengsystem. I tillegg vil to spillere få et såkalt wild card, som vil være basert på innspilte penger om man ikke er kvalifisert via poeng. Vinneren av turneringen stikker av med en million dollar - den største premien som noen gang er gitt på LPGA-touren.

Noe å strekke seg etter, med andre ord.

Det er mange spennende nykommere på årets tour. Japanske Ai Miyazato vant kvalifiseringen til USA-touren i fjor med 12 slag, og mange venter store ting av henne denne sesongen. Svenske Louise Stahle, Brittany Lang (USA) og Morgan Pressl (USA) er også stortalenter mange regner med vil vinne turneringer i år. For ikke å snakke om Michelle Wie¿

Annikas store mål
Annika Sørenstam var også i fjor den ubestridte eneren på LPGA-touren. Hun vant hele ti turneringer, og spilte inn over 2,5 millioner dollar. Men det er major-turneringene hun jakter på. Hun har satt seg som mål å vinne alle fire i løpet av en og samme sesong. Blir 2006 sesongen da det endelig lykkes for Annika Sørenstam?

Den første majorturneringen begynner 30. mars.

Det svenske golfesset har vunnet 66 titler totalt på LPGA-touren. Det er bare 16 færre enn Mickey Wright og bare 22 etter Kathy Whitworth, som har rekorden.

Paula Creamer hadde en fantastisk debutsesong på touren i fjor, og mange lurer på om hun kan utfordre Sørenstam om tronen i år. Det kommer kanskje litt tidlig for «den rosa panteren», som hun blir kalt, men det er i hvert fall målet hennes.

Hun vant to turneringer i fjor og endte på topp ti hele 11 ganger. Hun satte også LPGA-rekord ved å bli den yngste og raskeste spilleren til nå en million innspilte dollar. Det gjorde hun i en alder av 18 år, 11 måneder og 18 dager.

Hva med Tutta?
Så hva kan Suzann Pettersen gjøre i dette selskapet? Det er et spørsmål mange stiller seg. Suzann har flere gode resultater å se tilbake på i sin LPGA-karriere, men hun fikk store deler av fjorårssesongen spolert på grunn av skade. Nå har hun trent godt og målrettet gjennom hele vinteren, og alt skal ligge til rette for at hun skal kunne prestere godt i 2006.

LPGA-touren begynner denne helgen med SBS Open på Turtle Bay.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.