Satser for fullt - uansett

Jan-Are Larsen kommer til å satse for fullt på golfen, selv om det skulle gå skeis i kvalifiseringen til neste års Europatour.

09.11.06 07:32

Det siste hinderet for å komme inn på det gode selskap på Europatouren, skal forseres i disse dager. Jan-Are Larsen er sikret flere turneringer sammen med de beste i Europa uansett, men han skal likeve forsøke å forbedre kategorien sin for å få enda flere sjanser.

Har kategori allerede
Han har en såkalt kategori 13 på neste års Europatour, men det er vanskelig å vite på forhånd hvor mange turneringer det innebærer.

- I år hadde jeg fått 14 turneringer på samme kategori, men neste år kan det hende jeg får fem, forklarer han til Nettavisen.

Larsen bedyrer at han satser for fullt, selv om det ikke blir full klaff i kvaliken.

- Så lenge jeg har økonomi til å satse, så er det bånn gass. Det som er dritt med denne sporten, er at du er så avhengig av økonomien. Har du ikke penger til å reise, så går det ikke.

Myke baner
San Roque-banen i Cadiz er en bane Larsen er godt kjent med fra tidligere kvalifiseringer. Han kom med på touren etter kvalikene i 2002 og 2004. Og nå er banene myke, noe som passer Larsen godt.

- Da ligger ballen der den lander, noe jeg synes er mer rettferdig, mener han.

På grunn av voldsomt uvær i Spania de siste dagene, vil kvalifiseringen strekke seg ut i tid.

- Vi kommer til å spille to dager lenger enn planlagt, og jeg skal spille mine to første runder på fredag og søndag, men jeg er bedagelig anlagt av meg. Det blir greit å ha en hviledag imellom også, sier Larsen.

Brukbar form
Om hvordan formen hans er i øyeblikket, svarer han:

- Den er «så där», jeg vet ikke helt ennå. Men dårlig er den ikke. Hvor bra den er, vet man ikke før man er ute på banen.

- Er det mye nerver knyttet opp mot en slik turnering?

- Mange har det, men det er veldig forskjellig fra spiller til spiller. Etter hvert blir det som en hvilken som helst annen turnering. Hvis man begynner å tenke på konsekvensene av hvor viktig det er, så går det galt, sier Larsen videre.

Ingen spesifikke mål
- Hvilke mål har du for din videre karriere?

- Jeg har ingen spesifikke mål utover det å bli bedre og bedre. Noen mål om hvor jeg skal være, setter jeg meg egentlig ikke. Jeg prøver å forbedre meg for hver sesong. Men først må jeg ha rotfeste her.

- Hva synes kona di om at du reiser over hele verden for å spille golf da?

- Det er hun blitt såpass vant til. Hun ofrer vanvittig mye, og er en super støtte for meg. Det hadde ikke gått uten, avslutter Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.