RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier i helgen vil føre Tutta inn på eksklusiv liste

Søndag kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen for tredje gang på rad. Det har kun ni spillere klart før henne.
Søndag kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen for tredje gang på rad. Det har kun ni spillere klart før henne. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
- Det er selvfølgelig morsomt å ha den muligheten.

Søndag kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen for tredje gang på rad. Det har kun ni spillere klart før henne.

- Det er selvfølgelig morsomt å ha den muligheten, men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på. Det var sykt kult å vinne på nytt i fjor. Det er bare å gjøre det samme i år, sier Tutta til NTB.

Siden annen verdenskrig er det kun ni spillere som har klart bragden å vinne samme turnering tre ganger på rad. Annika Sörenstam, Laura Davies og Karrie Webb er blant de mest kjente spillerne på listen.

Fem Asia-uker

Turneringen spilles i Taiwan, men banen er byttet ut fra Tuttas to forrige seirer.

- Jeg har spilt på den et par ganger før. Det er fint å ha litt erfaring. Den største utfordringen er at det blåser mye, men det har jeg taklet bra tidligere i år.

Det norske golfesset er inne i sin femte strake uke på reisefot i Øst-Asia. Med stor interesse og sterke markedskrefter blir det etter alt å dømme også framtiden for LPGA-touren.

- Fem uker er ganske lenge, men man holder seg opptatt og dagene går fort. Heldigvis trives jeg på tur og på hotell. Men det trenger ikke å bli så mye lengre enn fem uker.

Spilte med basketkjempe

Forrige helg fikk 33-åringen likevel et slags avbrekk. Tutta droppet en offisiell turnering for å delta i en veldedighetsturnering. Der spilte hun blant andre sammen med den 2,26 meter høye basketballstjernen Yao Ming.

- Det var en fantastisk opplevelse. Makan til ikon skal man lete lenge etter. Han var sinnssykt stor – både i størrelse og ellers.

- Hvordan var det å få et avbrekk fra alvoret på LPGA-touren?

- Det var godt å få litt fritid. Jeg fikk slappet av og trent godt. Samtidig fikk jeg møte nye mennesker man kun har sett på TV tidligere. Det ga inspirasjon.

Tross i at det var en veldedighetsturnering, konkurrerte proffene seg imellom. De var ikke delt opp i kjønn, og på siste green sto seieren mellom Tutta og herrenes verdenssekser, Justin Rose.

Der satte sistnevnte en lang eagle-putt og sikret seieren.

- Det var litt irriterende. Jeg var keen på å slå ham, erkjenner hun.

- Sett pengene på meg

For uten seier så langt i år for det norske golfesset, kunne en seier, om enn ikke så viktig, frigjort energi. Likevel mener den norske jenta at gamblere vil gjøre lurt i å sette pengene på norsk triumf i helgen.

- Jeg hadde iallfall gjort det.

- Er dette din beste seiersmulighet av de tre gjenstående turneringene?

- Jeg ser ikke noen begrensninger og ser på hver uke som en mulighet. Jeg får begynne med denne uken. Det skal iallfall bli godt å gjøre seg ferdig med Asia for denne gang, sier hun. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere